Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hovedvidne: Drabstiltalt sygeplejerske blev taget i løgne

En kollegas mistanke til drabstiltalt sygeplejerske opstod på baggrund af mange små begivenheder.

Nykøbing Falster: Det var en stime af små indicier og usandsynlige begivenheder, der i begyndelsen af 2015 fik en sygeplejerske fra Nykøbing Falster til at mistænke en kollega for drab på patienter.

Det fortæller kvinden mandag i Retten i Nykøbing Falster. Her er hun indkaldt for at vidne mod den 31-årige kollega, der er anklaget for tre drab og et drabsforsøg.

- Det var mange bække små. Det var patientforløb, som gentog sig. Ting, der var meget påfaldende. Jeg har en opfattelse af, at C (den tiltalte, red.) har et meget afslappet forhold til sandheden. Hun blev ofte taget i mindre usandheder, siger vidnet.

- Jeg husker, at jeg studser enormt over, hvad der faktuelt er sket, og hvad C fortæller. Der er nogle patientforløb, der undrer mig meget, forklarer sygeplejersken.

Mistanken blev styrket yderligere efter en vagt i midten af februar. Her havde flere patienter fået det dårligt, efter at den tiltalte havde overtaget ansvaret for dem.

- Det er patienter, som jeg har vurderet som stabile, men som pludselig får det dårligt. Jeg kan ikke slippe tanken om, at C står bag. Jeg forestiller mig, at hun giver dem diverse medikamenter, som gør, at de bliver dårlige, siger vidnet.

Da de to kvinder 14 dage senere skulle på vagt sammen, besluttede vidnet sig for at holde særligt øje med kollegaen.

- Jeg er ængstelig. Jeg frygter, at der kommer gang i gaden, hvis man kan sige det så frit, husker sygeplejersken.

I løbet af aftenen og natten døde tre patienter, mens en fjerde måtte genoplives. To af de afdøde er sygeplejersken nu tiltalt for at have slået ihjel.

Det var kollegaens kæreste, der den efterfølgende dag valgte at kontakte politiet på baggrund af vidnets observationer.

Dommen i den usædvanlige drabssag ventes først i slutningen af juni.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.