Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hovedstadsområdet får Danmarks største beredskab

Ni af de største kommuner omkring hovedstaden er nået til enighed om et fælles beredskab. Det bliver landets største og kommer til at dække godt 900.000 borgere.

Bor man tæt på hovedstaden kan man snart føle sig lidt mere tryg i stormvejr, eller hvis brandfaren presser på. I hvert fald ser det ud til, at landets største beredskab kan være klar til udrykning inden alt for længe.

Borgmestrene i ni kommuner i hovedstadsområdet har aftalt at anbefale et fælles beredskab, som kommer til at dække godt 900.000 mennesker og dermed bliver Danmarks største beredskab. Det skiver Kommunernes Landsforening (KL) i en pressemeddelelse.

»Det giver selvfølgelig nogle stordriftsfordele, når man laver Danmarks største fælles beredskab. Dels kan opgaven på sigt gøres billigere, og dels får vi et større og stærkere beredskab, der bedre kan håndtere for eksempel storm og monsterregn i området,« siger Erik Nielsen (S), der er borgmester i Rødovre.

Ud over Erik Nielsen har borgmestre fra Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Hvidovre, Tårnby, Frederiksberg og København sat deres navne på aftalen. Kommunerne forventer, at det store fællesskab kan sikre både kvalitet og effektiviseringer på tværs af kommunegrænserne.

»Målet med den nye organisation er at sikre et slagkraftigt og tryghedsskabende beredskab, der kan håndtere beredskabets mange vigtige opgaver så effektivt som muligt,« siger Glostrups borgmester John Engelhardt (V) til KL.

Aftalen falder i forlængelse af regeringens og KLs aftale om en strukturreform på beredskabsområdet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.