Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hovedstadens hospitaler kommer mere og mere bagud

Sundhedsplatformen får skylden for, at hospitaler i hovedstaden behandler stadigt færre patienter.

Rigshospitalet i København, fredag den 4. august 2017.  (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Rigshospitalet i København, fredag den 4. august 2017.  (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

København. Antallet af patienter, der bliver behandlet på hospitalerne i Region Hovedstaden, er faldet stærkt efter indførelsen af det nye it-system Sundhedsplatformen.

Nye tal, som regionen fremlægger en uge efter regionsvalget, viser, at hospitalerne i år ventes at behandle syv procent færre patienter end sidste år.

Målt i behandlingernes værdi er der tale om et fald på 10 procent, skriver Politiken onsdag.

Samlet set står Region Hovedstaden derfor til at skulle tilbagebetale et tilskud på 430 millioner kroner til staten, fordi hospitalerne har behandlet for få patienter.

Desuden skal regionen tilbagebetale andre 300-320 millioner kroner, fordi hovedstadens hospitaler behandler færre patienter fra andre regioner.

Formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), havde håbet, at udviklingen var ved at vende.

- Vi har løbende fået at vide, at aktiviteten var på vej op på Herlev Hospital og på Rigshospitalet. Vi kan nu se, at de stadig sakker bagud, og på Herlev går det i den forkerte retning.

- Det er nyt for mig, og det er bekymrende, siger formanden, der fik tallene i torsdags, til Politiken.

De nye tal fik mandag aften partierne i Region Hovedstaden til på et lukket møde at beslutte at begynde at genansætte lægesekretærer.

De er tidligere blevet fyret, fordi regionen mente, at lægerne kunne overtage deres arbejde, når Sundhedsplatformen blev indført.

Konsekvensen har været, at lægerne bruger mere tid ved computeren og ikke kan behandle så mange patienter.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.