Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hovedstaden trækker: 15 procent flere københavnere om ti år

Mens København har udsigt til 15 procent flere beboere om ti år, går udviklingen den modsatte vej i provinsen.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

København og omegnskommunerne er en magnet for befolkningen.

Tiltrækningskraften betyder, at landets hovedstad om ti år vil have 15 procent flere indbyggere.

Det viser en befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik.

Også kommunerne i omegnen af København vokser. Fremskrivningen spår således, at Ishøj får hele 16 procent flere beboere i 2017.

Men mens hovedstaden, Østjylland og Trekantsområdet tiltrækker flere borgere, så går det den modsatte vej i store dele af provinsen.

Hele 26 kommuner har udsigt til et fald i befolkningen frem til 2017. Især Lemvig og Lolland må holde for. Her ventes befolkningen at skrumpe med henholdsvis ni og otte procent.

Fremskrivningen viser, at befolkningen totalt set stiger med 276.000 personerne - svarende til 4,8 procent - over de næste ti år.

Det er især andelen af ældre, der vokser. Alene aldersgruppen af 70-årige eller ældre ventes at stige med 203.000 personer.

Også andelen af indvandrere og efterkommere vil ifølge fremskrivningen stige.

Hvor indvandrere og efterkommere i dag udgør henholdsvis ni og tre procent af befolkningen, vil de om ti år udgøre 11,5 og 4,1 procent af indbyggerne i Danmark.

Forskellen mellem indvandrere og efterkommere er, at indvandrere er født i udlandet, mens efterkommere er født i Danmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.