Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hotelsalg var ikke en helt frisk idé

Tomme trusler? Mangemillionæren Henning Remmen har brugt TV-udsendelsen »Skattely« som undskyldning. Men flere ejendomsmæglere siger, at han længe har forsøgt at sælge sine luksushoteller i København.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Hotelejer Henning Remmen var længe før DR-udsendelsen »Skattely« i gang med sonderinger for at sælge sit livsværk, Hotel D'Angleterre og andre luksushoteller som Hotel Kong Frederik, Sophie Amalie Hotel og Restaurant Copenhagen Corner i København.

De seneste dage har Henning Remmen ellers forklaret, at han vil sælge sine hoteller i vrede over DR-udsendelsen, hvor han beskyldes for at være skattespekulant.

Flere statsautoriserede ejendomsmæglere oplyser uafhængigt af hinanden, at Remmen-hotellerne har været mulige at købe, hvis den rette køber viste sig. Mæglerne ønsker ikke deres navne i avisen, fordi de håber på at få en rolle i forbindelse med det forestående salg.

Der var ikke tale om et offentligt kendt salg, men følere, som var ude i branchen, sådan som det normalt sker med store ejendomssalg som dette, oplyser kilder til avisen.

Henning Remmen siger selv til Berlingske Tidende, at han forhandlede med den hovedrige svenske Wallenberg-koncern om et salg af sine hoteller for et års tid siden.

»Men de ville ikke give den rigtige pris, så det kom der ikke noget ud af. De henvendte sig selv, og fik en masse tal. Men de afgav ikke noget endeligt bud, og siden har vi ikke været i forbindelse med nogen mæglere eller andre om et salg.«

Henning Remmen afviser dog pure, at han selv tidligere har gjort en aktiv indsats for at sælge.

»Vi får løbende en masse henvendelser om at sælge, men siger nej til dem alle. Det har været min drøm, at skabe noget stort med de hoteller, og sørge for, at de kunne bevares på danske hænder også efter min død.« Det er alene fordi jeg er blevet behandlet meget sjofelt af Danmarks Radio, som betales af danske skattepenge, at jeg vil sælge nu. Det her er et spørgsmål om ære,« siger han.

Kun hvis Danmarks Radio offentligt beklager og undskylder udsendelsen »Skattely,« vil Henning Remmen trække sine aktuelle salgsplaner tilbage.

Men det er Danmarks Radio ikke indstillet på, og derfor vil Henning Remmen nu sælge.

Hvilken pris hotellerne kan indbringe og hvor hurtigt salget skal finde sted, ved Henning Remmen ikke. Men han siger, at en pris på mellem 600 og 700 mio. kr. har været nævnt.»Det afgørende er dog ikke prisen. Vi samler alle de tilbud ind, der kommer, og mine kone og jeg vil så selv ved middagsbordet vælge den køber, vi synes bedst om, om som vi vurderer vil være bedst til at drive hotellerne videre. Det hele skal jo ikke styrte i grus. Så prisen er ikke det altafgørende,« siger den 73-årige Henning Remmen, som Berlingske Tidende har fanget på mobiltelefonen på et hotel i Schweiz.

»Vi er ikke i økonomiske vanskeligheder, så jeg kan ikke svare på, om salget er noget, der skal falde på plads inden for én eller tre måneder. Men jeg er gammel jagerpilot og luftkaptajn i SAS, så jeg kan tage store beslutninger på få sekunder.«

Overskuddet fra hotellerne har hidtil - via en fond - skulle kanaliseres videre til sociale formål i Danmark. Men også det overvejer Henning Remmen at ændre på, oplyser han.

»Der er sikkert mange i u-landene, der ville være tilfreds med en skilling,« siger Remmen, og tilføjer, at han i 2001 gav alle sine ansatte en lønforhøjelse på ti pct. og yderligere en på syv til otte pct. i 2002.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.