Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hospitalsindkaldelser når ikke frem i tide med posten

I Region Midtjylland må man hver uge aflyse kræftundersøgelser på grund af mangelfuld postomdeling.

På Horsens Sygehus må man hver uge aflyse mellem to og fire kræftundersøgelser, fordi borgerne ikke har modtaget indkaldelsen rettidigt, selv om den er sendt som et såkaldt quickbrev. Free/Henrik Petit/postnord
På Horsens Sygehus må man hver uge aflyse mellem to og fire kræftundersøgelser, fordi borgerne ikke har modtaget indkaldelsen rettidigt, selv om den er sendt som et såkaldt quickbrev. Free/Henrik Petit/postnord

Det har uheldige konsekvenser for patienter og sundhedsvæsen, at Postnord ikke kan leve op til sit løfte om at levere et såkaldt quickbrev, dagen efter at det er blevet afsendt.

Jyllands-Posten fortæller, hvordan man på Horsens Sygehus hver uge må aflyse mellem to og fire kræftundersøgelser, fordi borgerne ikke har modtaget indkaldelsen rettidigt.

Det er ifølge Rune Sørensen, der er fuldmægtig i Region Midtjylland, et stort problem.

- Det kan være ret slemt, når et brev bliver to-tre dage forsinket i forbindelse med for eksempel et lovpligtigt udredningsforløb i en kræftpakke, hvor der er korte frister, siger han til Jyllands-Posten.

Region Midtjylland har selv løbende testet postens rettidighed ved at sende 30 quickbreve til udvalgte modtagere.

I september blev under 50 procent leveret til tiden. I november så det noget bedre ud, da mellem 70 og 75 procent af brevene fremme dagen efter.

Disse tal kan Peter Kjær Jensen, der er direktør for Postnord Danmark, ikke genkende.

Postnords test af quickbrevene udført af et eksternt firma viser, at rettidigheden ligger på den gode side af 90 procent.

- Men det er ligegyldigt, hvad jeg siger om kvalitet. Hvis ikke mine kunder oplever den kvalitet, er det utilfredsstillende for mig.

- Det er dobbelt uheldigt, hvis nogle af dem, som bliver ramt, er nogle af de svageste danskere, siger han til Jyllands-Posten. Han lover, at arbejde for at få procenten op.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.