Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hospitalschef ansatte vigtigt vidne i millionretssag

Ledelsen på Nordsjællands Hospital står med et alvorligt habilitetsproblem, efter direktøren har ansat et vidne, hun førte i en erstatningssag.

Direktør for Nordsjællands Hospital Suzanne Aaholm har bragt sig på kant med forvaltningsloven ved at ansætte en tidligere kollega til at lede byggeriet af et nyt supersygehus til 3,8 milliarder uden at fortælle Region Hovedstaden, at hun ville føre ham som vidne i en voldgiftssag, skriver Politiken.

Professor i forvaltningsret fra Københavns Universitet Michael Gøtze påpeger, at direktøren burde have underrettet ansættelsesudvalget om, at den nye projektdirektør Henrik Schødts spillede en vigtig rolle i den verserende sag.

»Det gælder særligt i dette tilfælde, hvor hun har haft stor økonomisk interesse i, at han vidnede til hendes fordel«, siger Michael Gøtze til avisen.

Henrik Schødt ændrede efter ansættelsen sin forklaring i retten til fordel for Suzanne Aaholm, der krævede 10 millioner kroner i erstatning for at være blevet uberettiget fyret som kommunaldirektør på Frederiksberg.

Suzanne Aaholm tabte sagen, da retten opdagede, at der var tale om en ny forklaring.

I februar 2012 blev Suzanne Aaholm bortvist fra sit job som kommunaldirektør, fordi hun havde skjult for politikerne, at udgifterne til ændring af administration og ombygning af rådhuset havde overskredet bevillingen.

Hun fik hjælp fra sin fagforening DJØF til at anlægge en voldgiftssag mod Frederiksberg kommune, hvor hun krævede 10 millioner kroner i erstatning.

Suzanne Aaholm hævder, at hun havde informeret borgmester Jørgen Glenthøj (K) om overskridelserne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.