Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hospitaler: Politiet afviser voldtægtsofre

Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet oplever at færre kvinder anmelder voldtægter og flere bliver afvist, når de går til politiet. Politiet forsikrer, at alle anmeldelser tages alvorligt.

Det lød positivt, da det forleden kom frem, at færre kvinder anmelder en voldtægt end tidligere. Men den udvikling, tallene fra Danmarks Statistik viser, kan man langtfra få øje på hos Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet, skriver metroxpress.

»Det er i decideret modstrid med de oplysninger, vi har. Antallet af henvendelser er det samme, men vi oplever tværtimod, at der er flere kvinder, der ikke anmelder voldtægterne og flere, der bliver afvist, når de går til politiet,« siger afdelingssygeplejerske Hanne B. Nielsen til avisen.

Andelen af centrets kvinder, der forsøgte at anmelde en voldtægt, men blev afvist, er over fire år steget fra 2 til 6,6 procent ifølge Rigshospitalet.

»Men jeg er mest nervøs for de kvinder, der ikke kommer til os. Dybest set er der ingen, der ved, hvor mange der bliver afvist ved skranken hos politiet og så bare går hjem,« siger hun.

Hos Center for Voldtægtsofre på Aarhus Universitetshospital har man ikke tal på afviste kvinder.

»Men vi oplever af og til, at nogle bliver afvist eller demotiveret fra at anmelde. Nogle bliver endda afvist over telefonen,« siger Anja Hareskov Jensen, som er leder på stedet.

Ifølge Københavns Politi er det ikke muligt at sige, hvor mange sager, der afvises.

Heller ikke Nordsjællands Politi har tal på det, men det er slet ikke et billede, man genkender.

»Voldtægt er en grov forbrydelse, og det er ikke noget, vi afviser over telefonen eller uden en forudgående undersøgelse. Det har vores store fokus, og derfor sætter vi altid vores dygtigste efterforskere på,« siger Flemming Drejer, chefpolitiinspektør hos Nordsjællands Politi, til metroxpress.

Også Center for Voldtægtsofre ved Odense Universitetshospital har oplevet ofre, der er blevet afvist af politiet.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.