Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hospitaler i indbyrdes kamp for at bevare hjertebørn

Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital slås indædt om at få landets bedste børnehjertekirurger

København: Danmark har i dag to sygehuse med særlige hjerteafdelinger for børn, men fremover skal ekspertisen samles ét sted.

Derfor slås Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital i Skejby allerede nu ifølge Jyllands-Posten om at lægge lokaler til det kommende center.

Konkurrencen har blandt andet medført, at læger fra Rigshospitalet har sendt breve ud, hvor de frarådede mulige kandidater til to kirurgstillinger i Skejby at søge jobbene.

- Det er fint at konkurrere inden for spillepladen, men her er man trådt udenfor, siger Jakob Kjellberg, der er professor ved Kora, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, til avisen.

Også den lægefaglige direktør i Aarhus, Claus Thomsen, kritiserer fremgangsmåden og siger, at det i sidste ende vil gå ud over børnene, hvis ikke der er det nødvendige antal læger.

Rigshospitalet ønsker ikke at kommentere mailen over for Jyllands-Posten.

Årsagen til den skærpede konkurrence om kirurgerne er, at antallet af operationer er faldet fra 300 til 200 om året.

Derfor er det ikke længere realistisk at bevare centrene i både København og Aarhus, fordi lægerne vil få for lidt patienter at arbejde med og dermed også miste værdifuld erfaring.

Sundhedsstyrelsen har holdt møder med repræsentanter for begge hospitaler for at pege på styrker og svagheder ved at vælge det ene frem for det andet.

Afgørelsen falder ifølge Jyllands-Posten i næste måned.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.