Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hospital overså brækket ryg og tvang patient på benene

Nordsjællands Hospital ville sende en mand hjem, da læger havde overset to brud på rygsøjlen efter rideulykke.

Nordsjællands Hospital. Hillerød Sygehus
Nordsjællands Hospital. Hillerød Sygehus

Hillerød. Pensionisten Kåre Daub røg i januar af en hest. Det kostede ham to brud på rygsøjlen og intense smerter.

Men lægerne på Nordsjællands Hospital satte ham til at gå rundt på gangene og var parat til at sende ham hjem igen, da de først efter flere timer opdagede de farlige brud. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg blev ikke undersøgt grundigt nok på Akutafdelingen på Nordsjællands Hospital. Og det kunne have kostet mig førligheden, siger Kåre Daub til avisen.

Han blev kørt på hospitalet, da han ikke kunne rejse sig efter faldet fra hesten. I stedet for at blive lagt på et spineboard, der bruges ved mistanke om rygskader, kom han på en almindelig båre.

På hospitalet bliver der taget røntgenbillede af hans bækken og hofte. Der er ikke skader at se på billedet, og derfor kommer Kåre Daub op at gå.

Voldsomme smerter får ham til at tage meget små skridt, og en læge anbefaler en CT-skanning. I første omgang får han at vide, at der ikke er noget at se.

Nogle timer senere får læger dog øje på et brud i rygsøjlen. Billederne bliver også sendt til Rigshospitalet. Her efterlyser man flere billeder af ryggen, men kommunikationen mellem de to hospitaler glipper.

Først 60 timer efter indlæggelsen får en anden læge øje på endnu et brud på rygsøjlen.

Kåre Daub har klaget over forløbet til Styrelsen for Patientsikkerhed. Han går ikke efter erstatning, men vil have den mangelfulde udredning frem i lyset.

- Det er jo ikke hospitalets skyld, at jeg faldt ned af en hest. Og jeg kan ikke sige, om min situation i dag havde været den samme, selv om hospitalet med det samme havde handlet korrekt, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Da der er tale om en verserende klagesag, vil Nordsjællands Hospital ikke kommentere Kåre Daubs beretning over for avisen.

Overlæge Leif Berner Hansen fra Ortopædkirurgisk Afdeling siger dog, at han til enhver tid vil beklage, når en patient oplever, at udredningen og behandlingen ikke har været optimal.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.