Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Homoseksuelle overvejer oftere selvmord

Ifølge en ny undersøgelse er der langt større mistrivsel blandt homo- og bi-seksuelle, end der er hos resten af befolkningen.

Der er tre gangs så mange selvmordsforsøg blandt homo- og bi-seksuelle i forhold til resten af befolkningen. De homo- og bi-seksuelle har et signifikant ringere sexliv og markant flere oplevelser med seksuel vold og tvang. Det viser tal fra et stort befolkningsstudie fra Statens Institut for Folkesundhed ifølge Politiken.

Ifølge undersøgelsen har homo- og bi-seksuelle på en lang række punkter en ringere trivsel end heteroseksuelle.

Undersøgelsen er den første af sin art i Danmark og er lavet på baggrund af spørgeskemaer besvaret af knap 8.500 danskere i år 2000.

Det er ikke sket før, at så stor en befolkningsgruppe er blevet spurgt om deres seksualitet, og selv om tallene har nogle år på bagen, er de sandsynligvis stadig aktuelle og stærkt bekymrende, mener professor i sexologi ved Aalborg Universitet Christian Graugaard.

Ifølge undersøgelsen har flere end hver tredje bi- eller homoseksuelle kvinde oplevet seksuel vold, og hver femte har overvejet selvmord. Det samme gør sig gældende for hver sjette bi- eller homoseksuelle mand. Kun godt hver 12. heteroseksuelle har overvejet at tage livet af sig selv.

»Vi ved ikke med sikkerhed, hvad skævheden i trivsel skyldes. Men den er overraskende i en frisindsbastion som Danmark, der endda har været et foregangsland, når det gælder homorettigheder. Måske er vi alligevel ikke helt så inkluderende et samfund, som vi går og tror«, siger Christian Graugaard til avisen.

Hos Landsforeningen for Bøsser, Lesbiske, Biseksuelle og Transpersoner er man ikke overraskede over resultaterne. Her mener man, at mistrivslen handler om stigmatisering, diskrimination og det selvbillede, man kan risikere at danne sig, fordi man føler sig ringere end andre på grund af sin seksualitet, mener forperson Søren Laursen ifølge Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.