Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hollandsk islamkritiker bruger dansk internetudbyder

Google har lukket en mail, som hollandske Geert Wilders brugte til at uddele islamkritiske klistermærker med. Nu har den kontroversielle politiker det danske one.com som ny host.

Hollandske Geert Wilders bruger nu dansk internetudbyder efter at Google lukkede hans konto.
Hollandske Geert Wilders bruger nu dansk internetudbyder efter at Google lukkede hans konto.

Han fik kort før nytår lukket sit domæne hos udbyderen Google efter klager fra en tidligere politiker med marokkansk baggrund, men nu har den hollandske, kontroversielle politiker Geert Wilders oprettet et domæne med dertilhørende mailadresser hos danske one.com. Den danske virksomhed har ikke tænkt sig at følge i Googles fodspor, lyder det fra talsmand ifølge Politiken.

»Vi har ingen planer om at lukke hjemmesiden. Generelt er det meget vigtigt for os, at vores kunder kan lægge det indhold op, som de har lyst til, og vi vil ikke gøre os til dommere i forhold til, om forskelligt materiale er lovligt eller ulovligt,« siger Thomas Medard Frederiksen, talsmand hos one.com, til Politiken.

Sagen med Geert Wilders bunder i, at politikeren sidste år uddelte bannere til at sætte på en bils bagrude - såkaldte bumper stickers - som forestiller det saudiarabiske flag. I stedet for trosbekendelsen har flaget imidlertid påskrevet »Islam er en løgn. Muhammed er en skurk. Koranen er gift.«

En tidligere politiker, der repræsenterer marokkanere i Holland, klagede til Google, der endte med at lukke ned for domænet og mailen islam-sticker@gmail.com.

Niels-Erik Hansen, jurist og leder af Dokumentations- og Rådgivningscentret mod Racediskrimination, mener, at teksten på Geert Wilders banner »er lige i underkanten af, hvad en dansk domstol ville dømme nogen for«, men han understreger samtidig, at sidst del i teksten om, at koranen er gift, nærmer sig noget alvorligt.

På Københavns Universitet mener Jørn Vestergaard, professor i strafferet, til gengæld, at teksten på flaget kan være et brud på blasfemiparagraffen.

»Hvis der er noget, der indebærer en overtrædelse af straffelovens paragraf 140 om blasfemi, må det da være en kampagne som denne,« siger han til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.