Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Holger K giver brandmænd lov til at tænde juletræer

Skatteminister Holger K. Nielsen har netop fastslået, at brandmænd gerne må tænde juletræer.

Juletræstænding i Ballerup.
Juletræstænding i Ballerup.

En dansk juletradition har været i fare for at uddø, efter det i sidste uge kom frem, at SKAT ville forbyde brandmænd at stille deres brandbiler til rådighed ved juletræstændinger. Men skatteminister Holger K. Nielsen (SF) freder nu traditionen, skriver bt.dk.

- Når man har en tradition, der er omkring 100 år gammel, bør der være meget gode argumenter for at ændre på den. Især når den glæder rigtig mange og umuligt kan genere nogen, udtaler skatteministeren i en pressemeddelelse.

- Derfor er jeg glad for at kunne oplyse, at det kan lade sig gøre at fastholde denne smukke tradition, tilføjer han.

Skatteministerens indblanding i sagen kommer, efter at der i sidste uge blev rejst en stor debat om problemet. En borger i Nordsjælland havde nemlig klaget til SKAT over, at brandvæsenet havde kørt med julegaver for en sportsklub, hvilket fik SKAT til at melde ud, at det var i strid med skattelovgivningen, hvis brandbiler blev brugt til andet end brand og redning. Det fik derefter brandvæsenet i Frederikssund og Slangerup til at melde fra til den årlige juletræstænding.

Hele sagen rejste en voldsom debat, og både borgere, Dansk Folkeparti og Venstre rasede. Dansk Folkeparti bad siden ministeren se på problemet, hvilket Skatteministeriet altså har gjort nu.

- Når reglerne ses i lyset af, at brandbiler har været fritaget for afgift i omkring 100 år, og at brandvæsenets biler i en meget lang årrække har været anvendt til at tænde juletræer, er det vurderingen, at brandbiler kan anvendes til at tænde juletræer, uden at det udløser registreringsafgift, oplyser Skatteministeriet.

Dansk Folkeparti jubler over ministerens udmelding:

- Det er jeg utroligt glad for. Det er jo en hyggelig tradition, der nu holdes i hævd, og jeg er sikker på det vil glæde mange børn, at de fortsat kan komme og se de lokale brandmænd tænde byens juletræ, skriver Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, i en mail til BT.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.