Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Højreradikal leder får erstatning efter politisk fyring

Lederen af Danskernes Parti har fået erstatning, fordi han blev fyret på grund af sin politiske overbevisning.

Daniel Carlsen er tidligere medlem af det danske nazist-parti Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse. I april 2011 brød han ud af partiet og stiftede i juni det nye stærkt højreorienterede parti Danskernes Parti.
Daniel Carlsen er tidligere medlem af det danske nazist-parti Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse. I april 2011 brød han ud af partiet og stiftede i juni det nye stærkt højreorienterede parti Danskernes Parti.

Daniel Carlsen, leder af det højreradikale Danskernes Parti, har fået erstatning for uberettiget fyring. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Daniel Carlsen blev på andendagen hos bordpladevirksomheden PFP i Kjellerup kaldt ind til chefen, hvor kan fik besked på at tage hjem og ikke vise sig mere.

Begrundelsen var, at virksomheden ikke ønskede at ødelægge sit navn og rygte ved at have den højreradikale unge viborgenser i praktik, men den fyring går ikke, har Ligebehandlingsnævnet netop afgjort.

Daniel Carlsen er tilkendt en erstatning på 25.000 kroner, da nævnet vurderer, at fyringen var ulovlig, fordi den blev begrundet med Carlsens politiske anskuelser.

Daniel Carlsen har siden sin tidlige ungdom været aktiv på den politiske højrefløj. Han var indtil for to år siden aktiv hos de danske nynazister. I juni 2011 stiftede han Danskernes Parti.

»Jeg er meget glad for denne afgørelse, som er ekstremt vigtig for ytringsfriheden i Danmark. Nationale danskere, der tør tale Rom midt imod, skal ikke være bange for at miste deres arbejde på grund af politisk korrekte arbejdsgivere. Denne sag danner præcedens, og alle vil i fremtiden kunne henvise til sagen,« siger Daniel Carlsen til Viborg Stifts Folkeblad.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Business
  • Politiko
  • Nationalt
  • Globalt
  • Debat
  • Kultur
  • Livsstil
  • AOK
  • Shop
  • E-avis