Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Højesteret skal vurdere pensioneret boksers farlighed

Både by- og landsret mente, at det var påkrævet at idømme en 55-årig mand forvaring for vold og voldtægt.

Højesteret får nu til opgave at afgøre pensioneret boksers skæbne. Free/Per Johansen/domstol.dk
Højesteret får nu til opgave at afgøre pensioneret boksers skæbne. Free/Per Johansen/domstol.dk

Gennem de seneste 30 år er en tidligere professionel bokser igen og igen blevet straffet i sager om vold og voldtægter mod kvinder.

Blandt andet derfor valgte først by- og siden landsret sidste år at idømme den 55-årige Lars Lund Jensen forvaring.

Det betyder, at manden menes at være så farlig, at indespærring på ubestemt tid er påkrævet for at undgå ny kriminalitet.

Fredag står det imidlertid klart, at Lund Jensen får endnu en chance. Procesbevillingsnævnet har således givet voldtægtsmanden tilladelse til at anke dommen til Højesteret.

Den tidligere boksers seneste forbrydelser, der udløste forvaring, gik ud over en kvinde, som han i en periode havde boet hos.

En aften overfaldt han kvinden og slog og sparkede hende. Ved to andre hændelser blev hun voldtaget.

Efter at forholdet sluttede, blev Lars Lund Jensen ved med at chikanere kvinden. Han begik indbrud i hendes hus og sendte trusler til hende.

På den måde føjede han endnu et kapitel til en grim historik om mishandling af kvinder. Bag sig har Lund Jensen flere andre domme for voldtægt og vold mod tidligere samlevere og kærester.

Også i 2012 forsøgte anklagemyndigheden at få Lars Lund Jensen dømt til forvaring. Den sag handlede også om vold mod en kvinde.

Men det afviste Retten i Horsens. Han fik i stedet to år og seks måneders fængsel. I den sag udsatte han blandt andet en kvinde for vold, mens hun var lænket til vandtilførslen til et toilet.

Lars Lund Jensen blev europamester i sin vægtklasse som professionel bokser tilbage i 1988. Hvis Højesteret holder fast i dommen til forvaring, har han udsigt til en årrække i Anstalten ved Herstedvester.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.