Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Højesteret: Brixtofte krænkede dommers ære

Eksborgmesteren skal betale bøde på 10.000 kroner for blandt andet at have kaldt en dommer for »en yderliggående nationalist«.

Tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte krænkede en dommers ære med en række hårde udtalelser, der faldt under et interview på TV i 2009. Det har Højesteret afgjort torsdag.

Det er en stadfæstelse af Østre Landsret og Retten i Lyngbys afgørelser, som begge lød, at Brixtofte skal betale 10 dagsbøder af 1.000 kroner for at have krænket den tidligere dommer Peter Gardes ære ved at komme med »udtalelser, der indeholdt urigtige sigtelser«.

Beskyldningerne fra Brixtofte faldt under et interview på TV 2 News, der havde den tidligere borgmester i studiet i forbindelse med, at Østre Landsret havde stadfæstet en dom, hvor Brixtofte blev dømt for økonomisk kriminalitet.

Det var dommer Peter Garde, der som retsformand i den pågældende sag havde afsagt den oprindelige dom ved Retten i Hillerød i april 2007.

Peter Brixtofte blev dømt for blandt andet at kalde det for »en politisk dom« og for at sige om Peter Garde, at han »var min åbenlyse politiske modstander, det er ham, der har tilrettelagt det hele, han er en yderliggående nationalist«.

Dommer Peter Garde, der i dag er gået på pension, anmeldte selv Peter Brixtofte til Nordsjællands Politi, da han på TV havde set eksborgmesteren komme med sine anklager. Peter Garde har frabedt sig en økonomisk godtgørelse.

Nordsjællands Politi havde oprindeligt krævet en dobbelt så stor straf til Peter Brixtofte.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.