Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Højesteret afviser krav om at forkaste forbud mod PET-bog

I fremtiden bør fogedforbud som udgangspunkt stiles mod mediers chefredaktører, fastslår Højesteret.

København. Et sidste forsøg på at få underkendt et fogedforbud mod den omstridte bog "Syv år for PET" er mislykkedes.

Højesteret afviser torsdag en påstand fra foreningen Danske Medier om, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) kludrede i det, da man forsøgte at forhindre offentliggørelse af bogen.

Det var i oktober sidste år, at PET gik til domstolene for at få stoppet bogen, der har den tidligere chef, Jakob Scharf, i hovedrollen.

Københavns Byret nedlagde i et natligt retsmøde et forbud - men det var rettet mod JP/Politikens Hus A/S og ikke mod den ansvarshavende chefredaktør, Christian Jensen.

Politiken trodsede afgørelsen og bragte hele bogen som et tillæg til søndagsudgaven.

Senere - i december sidste år - godkendte Østre Landsret indgrebet, selv om det burde have været midlertidigt. Og landsdommerne sagde også god for, at det var rettet imod selskabet.

Det er kun spørgsmålet om rette adressat, som Højesteret har bedømt, men heller ikke her får JP/Politikens Hus ret.

Dog bemærker et flertal af dommerne, at det er bedst stemmende med medieansvarslovens regler, at et forbud rettes mod den ansvarshavende chefredaktør personligt - ikke mod mediet som sådan.

- Fremadrettet skal forbud derfor som udgangspunkt nedlægges mod den ansvarshavende chefredaktør, lyder det i kendelsen fra Højesteret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.