Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Højere skat til socialt arbejde er i orden

Godt halvdelen er danskerne er klar til at betale mere i skat for at bevare serviceniveauet på det sociale område, viser en meningsmåling. Det er opløftende, siger formanden for Socialpædagogerne.

Kommunerne bør fastholde eller endda øge serviceniveauet på det specialiserede sociale område, også selv om det fører til en stigning i kommuneskatten.

Det mener 51,1 procent af de danske vælgere ifølge en ny meningsmåling fra Analyse-Danmark. Blot 21,5 procent er ikke klar til at betale mere i skat til fordel for de udsatte, viser målingen, som er foretaget for fagforeningen Socialpædagogerne. Resultatet glæder formand Benny Andersen.

- Det er så glædeligt at se, at danskerne på trods af økonomisk krise og massefyringer ikke har mistet deres sociale sindelag og rummelighed, men mener, at der skal tages hånd om samfundets svageste, siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge meningsmålingen ligger det sociale område helt i bund sammen med ældrepleje og sundhed, når danskerne bliver bedt om at pege på områder, hvor den offentlige sektor kan spare penge. Her er den store topscorer EU - efterfulgt af forsvaret, udviklingsbistand og integration.

- Jeg synes, det er opløftende at se, at danskerne, på trods af økonomisk smalhals og krise, fortsat er solidariske og med hjertet på rette sted, siger Benny Andersen.

1.124 danskere har deltaget i meningsmålingen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.