Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Høj sol og is på tagene giver livsfarlig kombination

Pas på falende istapper. Arkivfoto.
Pas på falende istapper. Arkivfoto.

Københavns Politi har i løbet af lørdag formiddag fået en række anmeldelser fra borgere, fordi istapper begynder at falde ned på fortovene. Det har fået politiet til at sende en advarsel ud på Twitter.

»Det kan altid være livsfarligt at få noget i hovedet, så vi opfordrer folk til at kigge op,« siger vagthavende hos Københavns Politi, Henrik Svejstrup.

Politiet har dog ikke fået nogen anmeldelser om, at nogen skulle være blevet ramt af de sylespidse isklumper. Alligevel minder han om, at husejere har et ansvar for, at istapperne bliver slået ned, så de ikke risikerer at falde ned i hovedet på tilfældigt forbipasserende folk.

»Hvis man bor i en lejelejlighed, så er det som regel viceværten, der har ansvaret for at istapperne bliver fjernet, ligesom de skal sørge for at skovle fortovene, når det har sneet. Og det er vigtigt, at det bliver gjort,« understreger Henrik Svejstrup.

Det er vigtigt at være opmærksom på istapper, når vejret er som i øjeblikket, hvor det har sneet for nylig og temperaturerne ligger lige omkring frysepunktet i dagstimerne. Det er nemlig på grund af de lidt varmere temperaturer, at istapperne opstår, når sneen smelter på tagene. Hvis solen så står lige ind på taget, så kan det godt blive så varmt, at istapperne knækker af, falder ned på gaderne og skaber de farlige situationer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.