Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjertepatienter kan søge om erstatning

Patienter, der har fået indopereret en bestemt type hjerteklap, kan søge om erstatning, efter at tre regioner er stoppet med at bruge den særlige type hjerteklap.

Patienter, der har fået indopereret en såkaldt Mitroflow-hjerteklap, kan nu søge om erstatning.

Det oplyser DR Østjylland.

Tre regioner - Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Syddanmark - valgte i efteråret at stoppe med at bruge Mitroflow-hjerteklapper, som vurderes at have en kortere holdbarhed end andre på markedet.

Samtidig blev det gjort muligt at søge om erstatning, hvis man allerede har fået en Mitroflow-hjerteklap indopereret.

I Region Midtjylland har 110 patienter med den pågældende type hjerteklap været til et tjek, og det vurderes, at mellem 15 og 20 procent af dem skal have en ny operation.

»Det er ikke sådan, at alle klapper er på bristepunktet, eller at patienterne går rundt med en tikkende bombe. Det handler om, at vi med kontrollen kan være sikre på, om klappen skal udskiftes nu, eller om det er noget der kan vente,« siger lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital, til DR Østjylland.

Også pårørende til afdøde patienter, der havde fået den pågældende hjerteklap indopereret, kan søge om erstatning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.