Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjertelæge tiltales for at stjæle kunst og købe design for forskningsmidler

Københavns Politi har rejst tiltale mod en tidligere hjertelæge på Rigshospitalet, fordi han angiveligt har misbrugt forskningsmidler til private formål.

Arkivfoto. Hjertelæge tiltales for at stjæle kunst og købe design for forskningsmidler
Arkivfoto. Hjertelæge tiltales for at stjæle kunst og købe design for forskningsmidler

En tidligere fremtrædende hjertelæge på Rigshospitalet er angiveligt skyldig i tyveri af kunst og i at have købt lamper til sig selv for forskningsmidler. Han bør derfor idømmes fængselsstraf.

Det mener Københavns Politi, der netop har rejst tiltale mod hjertelægen, skriver Jyllands-Posten.

Det er ikke første gang, at der er rejst tiltale mod en overlæge, som har misbrugt forskningsmidler til private formål eller hvor kontrollen med midlerne har været mangelfuld.

Hjertelægen er tiltalt i tre forhold til et samlet beløb på 27.000 kroner, som ifølge politiet er alvorligt nok til, at han skal idømmes fængselsstraf.

»Udgangspunktet i den slags sager er en frihedsstraf, og det er også vores påstand i denne sag. Tyveri fra en arbejdsgiver ser man på med alvor, og det takseres typisk med frihedsstraf,« siger anklager Anette Gramstrup fra Københavns Politis advokat for økonomisk kriminalitet til Jyllands-Posten.

Ifølge Jyllands-Posten nægter hjertelægen sig skyldig. Han arbejder på nuværende tidspunkt på et provinshospital og er beskyttet af navneforbud.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.