Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjerneforsker opfordrer skoler til at blokere Facebook

Ud af 75 unge er der kun tre, der ikke på Facebook i timerne, og derfor bør skolerne overveje at lukke adgangen til det sociale medie, vurderer hjerneforsker. Rektorformand ser det hverken som muligt eller ønskeligt.

Kun tre ud af 75 elever er ikke på Facebook i timerne.
Kun tre ud af 75 elever er ikke på Facebook i timerne.

Når elever skriver Facebook-beskeder i timerne, kræver det så meget koncentration, at de ikke kan lære noget imens. Derfor bør ungdomsuddannelser overveje at lukke ned for det sociale medie, mener hjerneforsker Jon Wegener ifølge Politiken.

Opfordringen til gymnasierne kommer efter, at en undersøgelse på seks gymnasiale uddannelser i forskellige dele af landet viser, at kun tre ud af 75 unge ikke har Facebook åben i timerne. Forskeren mener, at resultaterne kalder på en større undersøgelse.

»Hvis en større undersøgelse kan bekræfte det samme resultat, bør skolerne overveje at blokere for sådanne sociale tjenester,« siger Jon Wegener til Politiken. Forskeren er medejer af virksomheden Cogency, og derudover underviser han i neuroøkonomi på Copenhagen Business School,

De adspurgte elever i undersøgelsen mener generelt, at de godt kan følge med i undervisningen, selvom de er online. Forskeren understreger dog også, at det er værst, hvis eleverne er aktive på Facebook.

Formand for Gymnasieskolernes Rektorforening ser det hverken som en rigtig eller mulig løsning at lukke ned for sociale medier i timerne.

»Vi kan ikke med en knap lukke den verden, der er udenfor, ude. Vi er nødt til at gå ind og arbejde med de unge mennesker og forholde dem til den virkelighed, at der altid er, og endnu mere fremadrettet vil være, ting, der distraherer dem,« siger Anne-Birgitte Rasmussen til Berlingske Nyhedsbureau.

Rektorformanden mener, at eleverne skal lære at skelne, da alle - også voksne - lever i en virkelighed, hvor muligheden for at gå på nettet og lade sig distrahere hele tiden er til stede.

»De skal lære at arbejde i den forståelse, at det er vigtigt at fordybe sig, at kunne styre det i fællesskab og holde omverden ude,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.