Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjemmeværnet er klar til grænsekontrol

Frivillige i Hjemmeværnet er klar til at bistå politiet ved den dansk-tyske grænse, siger værnets civile chef.

Politiet skal bare bede om det, så er de frivillige i Hjemmeværnet parate til at rykke ud og bidrage til den midlertidige grænsekontrol ved grænsen mod Tyskland.

Sådan lyder meldingen fra Hjemmeværnets Kommitterede, Bjarne Laustsen (S), der tirsdag morgen er på vej til kasernen i Vordingborg for at afklare, hvordan værnets cirka 42.000 medlemmer bedst kan være til hjælp.

- De frivillige kan hjælpe med mange forskellige ting, men vi kan ikke i første omgang lave egentlige driftsopgaver som at stå og kontrollere id ved grænsen i vagthold, siger Bjarne Laustsen.

For det første er id-kontrollen en politiopgave, og for det andet har de fleste i Hjemmeværnet et andet civilt job at passe.

- Så en sådan type opgave ville kræve, at de frivillige får tilbudt en kontrakt og en periode med lønnet arbejde, siger Laustsen.

Hjemmeværnet hjælper i dag politi og andre offentlige myndigheder med en stribe transportopgaver i forbindelse med flygtninge- og migrantkrisen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.