Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjemmerøver løb lige ind i politiets favn

En hjemmerøver havde mildt sagt ikke heldet med sig, da han forsøgte at begå to hjemmerøverier på Fyn.

De to hjemmerøverier fandt begge sted i den Østfynske by Ullerslev. Først blev et ægtepar i et hus på Rødkærsgyden forstyrret midt i aftensmaden, da det kort før klokken 19 bankede på døren. Ægteparret blev dog overrasket over den uventede gæst, og kiggede forsigtigt ud. Manden fra ægteparret åbnede hoveddøren lidt på klem, og da han så, at en mand med et gevær stod ude foran, smækkede han døren i.

- Så løb de op ovenpå og gemte sig, og alarmerede politiet, fortæller vagtchef Hans Frederiksen fra Fyns Politi.

Politiet sendte en patrulje til stedet, og kort efter blev der fundet to jagtgeværer i en grøft tæt ved ægteparrets hus.

Men her stopper historien ikke. For mens politiet gennemtrævlede de nærliggende villahaver i et forsøg på at finde røveren, tog sagen en overraskende drejning.

- Vi vil underrette en ældre, døv kvinde om, at politiet gennemsøger området, så hun ikke bliver forskrækket, men mens vi står udenfor hendes hus, så kommer hendes hjemmehjælper pludselig løbende ud og fortæller, at gerningsmanden er inde hos den ældre kvinde, fortæller vagtchefen.

- Og kort efter løber gerningsmanden ud lige i favnen på politiet - og der blev han selvfølgelig taget til fange, fortsætter vagtchefen.

Ville stjæle medicin

Gerningsmanden havde knust en rude i en dør for at tiltvinge sig adgang til den ældre kvindes dør. Derefter forsøgte han at stjæle kvindens medicin, men den ældre kvinde ville ikke lade ham få det. Ifølge politiet skubbede gerningsmanden derfor til den ældre kvinde, og midt i tumulten lykkedes tilsyneladende hjemmehjælperen at løbe ud af huset.

Gerningsmanden efterlod en skarpladt riffel hos den ældre dame, og politiet er sikre på, at den anholdte er den samme gerningsmand, som også forsøgte at begå røveri mod ægteparret tidligere på aftenen.

- Det er den samme gerningsmand, det ved vi. Han har delvist indrømmet, og han er genkendt, siger vagtchefen.

Den anholdte er en 33-årig mand fra Odense, og han vil i løbet af fredagen bliver fremstillet i grundlovsforhør.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.