Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjemmehjælpen er beskåret med seks millioner timer

Siden 2008 er der blevet skåret seks millioner timer hjemmehjælp væk. I samme periode er der kommet flere ældre.

Hjemmehjælpen er siden 2008 blevet beskåret med seks millioner timer. Det skriver Jyllands-Posten.

I samme periode er der kommet knap 125.000 flere ældre over 67 år.

Besparelserne betyder, at mange ældre får mindre personlig hjælp, får gjort mindre rent og kommer sjældnere i bad, oplyser souschef i Ældre Sagen Jens Højgaard til avisen.

»Tallene taler deres tydelige sprog, for selv om mange har det godt og kan klare sig selv langt op i årene, er den sunde livsstil ikke slået igennem for de ældste,« siger han.

Han fortæller, at de pårørende føler sig presset til at overtage en større og større del af opgaven med at hjælpe de ældre.

Økonomi- og kommunalordfører for Venstre Jacob Jensen (V) kalder det »stærkt beklageligt og urimeligt«, at kommunerne »på grund af stramme økonomiske rammer« har været nødt til at skære ned på hjemmehjælpen.

Borgmester i Odsherred Kommune Thomas Adelskov (S), der er formand for Kommunernes Landsforenings social- og sundhedsudvalg, oplyser til Jyllands-Posten, at det siden finanskrisen har været nødvendigt at prioritere midlerne skarpt, hvilket også har kunnet mærkes på ældreområdet i de fleste kommuner.

Samtidig påpeger han, at der bliver satset mere på rehabilitering, hvor de ældre skal hjælpes til at klare flere opgaver selv.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.