Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjemløse har ubetalte togbøder for mere end 100.000 kroner

I vinterhalvåret varmer hjemløse sig i de københavnske S-toge. Men det resulterer i masser af ubetalte togbøder.

For at holde varmen i vintermånederne bruger hjemløse S-togene i København som varmestue. Men de har ikke penge til at betale for turen, og det ender derfor ofte med ubetalte togbøder. For nogle hjemløse drejer det sig på beløb op til 100.000 kroner og ofte mere. Det skriver Kristeligt Dagblad.

June Eliassen, som er rådgiver hos se hjemløses landsorganisation, Sand, fortæller til avisen, at der i dag er flere hjemløse i S-togene end tidligere. Det skyldes ifølge hende, at flere lokale kontorer i forstadsområderne lukker og i stedet placeres centralt, så det bliver nødvendigt med offentlig transport for at komme dertil. Men der er også mange hjemløse, som tager med toget udelukkende for at få varmen, siger hun.

»Tit handler det lige så meget om at få fred fra det kaos, der nogle gange er rundt omkring på gaderne og på herbergerne. Jeg har oplevet hjemløse, der spiste på toiletterne på Hovedbanegården, fordi der var stille og roligt. Nu koster det penge, og i dag er der derfor en del, der vælger at tage ud i S-togene i stedet for,« siger hun til Kristeligt Dagblad.

I 2011 lavede man en forsøgsordning, hvor man i tre måneder gav hjemløse muligheden for at køre på korte S-togstrækninger for 50 kroner i alt. Ordningen blev dog ikke indført fast, da nogle hjemløse rejste uden for de zoner, kortet gav adgang til.

DSB afviser overfor Kristeligt Dagblad at genindføre ordningen eller ændre på de gældende regler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.