Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hjemløse får erstatning af kommunen

Flere af de hjemløse, der mistede deres ejendele under en oprydning i Folkets Park, får nu erstatning af Københavns Kommune.

Flere af de udenlandske hjemløse, der mistede blandt andet soveposer, tøj og pas under en oprydning i Folkets Park på Nørrebro i oktober sidste år, får nu erstatning af Københavns Kommune. Det oplyser DR København.

Bag oprydningen stod Københavns Kommune i samarbejde med politiet, og da oprydningsmedarbejderne troede, at de hjemløses ejendele var skrald, blev tingene kørt til forbrændingen.

Og den længeventede erstatning er tiltrængt, fortæller Sofie Weinreich, der er leder af Morgencafeen Grace, hvor der kommer mange udenlandske hjemløse.

- At skulle vente i over tre måneder, hvor du får at vide, at du bare skal fortsætte med at vente, er frustrerende. De kan ikke forlade landet, de kan ikke få arbejde, de kan absolut ingenting - de sidder bare låst på gaden i København, og det er ikke sjovt, fortæller Sofie Weinreich til DR København.

Hun tilføjer, at det har været et sejt træk at få kommunen til at betale for de mistede ejendele.

- Det har været en kamp at få kontakt til de rigtige mennesker, og når det så skete, så har det været en kamp at få dem til at holde de løfter, som er blevet givet på vegne af kommunen, som handlede om at få leveret ejendelene tilbage eller få dem erstattet, siger Sofie Weinreich.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.