Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hittebarn lå udendørs i syv timer

Et vidne så tasken, som det efterladte spædbarn blev fundet i, allerede klokken halv tre natten til torsdag.

Et afkølet spædbarn blev torsdag formiddag fundet i en taske i Rektorparken i København.
Et afkølet spædbarn blev torsdag formiddag fundet i en taske i Rektorparken i København.

I mindst syv timer har den lille nyfødte pige, der blev fundet torsdag formiddag i Rektorparken i det sydvestlige København, ligget i kulden i en lilla sportstaske.

Det fortæller politikommissær ved Københavns Politi, Hans Erik Raben, efter et vidne torsdag aften er kommet med nye oplysninger i sagen.

- Her sidst på dagen har vi afhørt et vidne, som har forklaret, at hun omkring klokken 03.30 og 03.45 natten til torsdag så tasken stå mellem nogle parkerede biler. Hun hæftede sig ikke yderligere ved den og troede, at der var nogen, der havde glemt en taske med tøj, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Det lille hittebarn blev fundet omkring klokken 10.30 torsdag formiddag, så hun har altså ligget udenfor i mindst syv timer.

Vidnet, der så sportstasken, plejer at parkere sin bil ved Rektorparken, fordi der er gratis parkering. Hun bor uden for København og arbejder i Indre By, så hun har en cykel stående der, hvor pigen blev fundet, så hun kan cykle det sidste stykke vej til arbejde, hvor hun møder meget tidligt om morgenen.

Vidnet kom også med en anden interessant oplysning, fortæller politikommissæren.

- Hun fortalte, at hun ofte ser rumænske biler holde parkeret ved Rektorparken, og nogle gange er der personer, der sover i bilerne. Hun har også set, at der bliver udvekslet poser mellem de her biler, så det tyder på, at det er nogle østeuropæere, der er på ganske korte tyvetogter i Danmark for så at forlade landet igen, siger Hans Erik Raben.

Politiet leder i øjeblikket efter spædbarnets mor, og vidnets oplysning har givet dem et nyt spor at følge.

- Vi arbejder med den teori, at det kunne være en østeuropæisk eller rumænsk pige, der har født og så er kørt derfra igen. Det giver god mening, for vi har haft lignende sager gennem de seneste 15-20 år, hvor østeuropæere er kommet til landet i en ganske kort periode for så at forsvinde igen, fortæller Hans Erik Raben.

Den lille pige er kun en til to dage gammel og vejer 3.500 gram. Hun er »sund, velernæret, velskabt og født til tiden«, oplyste Københavns Politi tidligere torsdag, og hun har det efter omstændighederne godt.

Torsdag aften offentliggjorde politiet billeder af tasken, hittebarnet blev fundet i, samt billeder af de håndklæder, hun var svøbt i. De bad samtidig om hjælp til at finde pigens mor.

Personer og vidner, der kunne have oplysninger i sagen, bedes kontakte Københavns Politi på telefonnummer 114 eller 33141448.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.