Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Historisk lockout rammer tusindvis af studerende

Den varslede lockout omfatter 6000 ingeniører, der blandt andet arbejder med sagsbehandlinger og uddannelse.

Innovationsminister Sophie Løhde holder pressebriefing i Finansministeriet om overenskomstforhandlingerne på statens område onsdag den 7. marts 2018.
Innovationsminister Sophie Løhde holder pressebriefing i Finansministeriet om overenskomstforhandlingerne på statens område onsdag den 7. marts 2018.

Mere end 6000 ingeniører vil blive ramt, hvis den varslede lockout af 120.000 statsansatte bliver en realitet.

Det fortæller Carsten Eckhart Thomsen, formand for de offentligt ansatte i Ingeniørforeningen IDA.

En stor del af ingeniørerne arbejder som undervisere på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser.

»Konflikten vil sætte tusindvis af studerende i en meget vanskelig situation, hvis de alligevel ikke kan følge planlagt undervisning eller gå til eksamen.«

»Der er ingen tvivl om, at uddannelsesområdet vil blive hårdt ramt,« siger Carsten Eckhart Thomsen.

Derudover arbejder flere tusinde IDA-medlemmer indenfor transport-, energi- og miljøområdet. Her sidder de blandt andet med godkendelse- og tilsynsområder, sagsbehandlinger og kontroller.

»Vores medlemmer arbejder med nogle meget centrale områder i Forsvarsministeriet, Boligstyrelsen, Banedanmark og Vejdirektoratet.«

»Det er klart de studerende, der vil opleve nu-og-her-konsekvenserne, men på længere sigt vil sagsbehandlingstiderne blive markant længere, og vigtige kontroller vil blive udskudt. Det kan også mærkes,« siger Carsten Eckhart Thomsen.

Den omfattende lockout af cirka 120.000 statsansatte blev varslet af innovationsminister Sophie Løhde (V) på et pressemøde i Finansministeriet onsdag formiddag.

Forinden havde Ingeniørforeningen udtaget knap hver 10. offentligt ansatte medlem til strejke.

»En så omfattende lockout fra arbejdsgiverne vil få meget store konsekvenser for borgernes hverdag.«

»Det er en optrapning af en storkonflikt, der kan lamme Danmark,« siger Carsten Eckhart Thomsen.

Lockouten af de statsansatte kan træde i kraft den 10. april. Herefter vil store dele af staten lukke ned, medmindre parterne indgår et forlig inden da.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.