Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Historisk få stemmer ved menighedsrådsvalget

Valgdeltagelsen til landets menighedsråd har ikke ligget lavere i 32 år.

Menighedsrådsvalget får stadig ikke folk til stemmeurnerne. Ved tirsdagens valg stemte mindre end hver syvende - svarende til knap 15 procent af folkekirkens medlemmer - hvilket giver den laveste valgdeltagelse i 32 år. Det oplyser Ministeriet for Ligestilling og Kirke.

For fire år siden, da der var menighedsrådsvalg sidste gang, var stemmeprocenten 15,7, så tendensen med lav valgdeltagelse fortsætter. Ved årets valg var der i alt 355.516 stemmeberettigede, men der blev kun afgivet 53.263 stemmer.

Valgdeltagelsen i år er den laveste siden 1980, hvor stemmeprocenten lå på 15,5 procent. I 2004 var stemmeprocenten 17,5 procent, hvilket var den højeste siden 1988. Fra 1984 til 2004 lå valgdeltagelsen nogenlunde stabilt på omkring 17 procent.

Ministeriet for Ligestilling og Kirke har opgjort resultaterne på baggrund af valg til 85 menighedsråd.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.