Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Historiker om begravelsestale: Smertepunkter er vigtige

Det var det rigtige valg af kongehusets præst at nævne smertepunkterne omkring prins Henrik, mener historiker.

Det var det rigtige valg af kongehusets præst at nævne smertepunkterne omkring prins Henrik, mener historiker.
Det var det rigtige valg af kongehusets præst at nævne smertepunkterne omkring prins Henrik, mener historiker.

København. Kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen nævnte tirsdag i sin begravelsestale om prins Henrik flere af de negative vibrationer, der har været omkring prins Henrik gennem årene.

Det er ifølge historiker ved Københavns Universitets Sebastian Olden-Jørgensen et klogt og rigtigt valg.

»Ved et dødsleje taler man altovervejende pænt om den afdøde, men man bliver også nødt til at tale om smertepunkterne, der er virkelig vigtige og som har betydet rigtig meget. Det som alle folk ved og tænker på.«

»Hvis ikke man gør det, så fremstår man i bedste fald overfladisk og i værste fald som hykler. Ingen af delene passer på Erik Norman Svendsen,« siger Sebastian Olden-Jørgensen.

Kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen kom blandt andet ind på, at prins Henrik til tider har følt sig mobbet af pressen og overset på grund af sin titel som prinsgemal.

Historiker Sebastian Olden-Jørgensen mener, at det var klogt ikke at vige udenom, selv om det var en svær situation.

»Manden og situationen krævede, at der blev talt om det. Derved kan man også en have kontrol over situationen, så man ikke bagefter bliver anklaget for at have veget uden om. Derfor var det også forventeligt.«

»Hvis det var blevet fortiet, så havde det givet et indtryk af, at der manglede en ærlighed,« siger Sebastian Olden-Jørgensen.

Erik Norman Svendsen har været kongehusets præst i ti år, og derfor var han den helt rigtige til at tale om smertepunkterne omkring prins Henrik.

»Han er den perfekte til at sige den slags ting stille og roligt og værdigt,« siger Sebastian Olden-Jørgensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.