Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her kan stormen Egon ramme med vindstød af orkanstyrke

Stormen Dagmar ruskede fredag godt i den jyske vestkyst. Lørdag ventes tvillingebror Egon at gøre det samme igen, lyder det fra DMI.

Der kæmpes mod stormen i Vestjylland
Der kæmpes mod stormen i Vestjylland

Fredagsstormen Dagmar er forsmagen på det voldsomme blæsevejr, som ruller over Danmark igen allerede lørdag. DMI har døbt denne storm Egon, og den vil ramme værst på den jyske vestkyst.

Vinden tager til igen fra lørdag eftermiddag, lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Lørdag eftermiddag tiltager vinden igen med hård eller stormende kuling med kraftige vindstød op til storm eller stærk storm. Ude langs vestkysten kan det endda blive op til fuld storm med vindstød af orkanstyrke. Så det kommer næsten til at ligne det, vi har set i dag (fredag, red.). Ikke voldsommere, men en voldsom blæst bliver det altså,« siger Jørn Thomsen, der er vagtchef ved DMI.

Resten af landet vil ikke opleve en regulær storm, men der kan komme vindstød af stormstyrke, forklarer Jørn Thomsen, der også oplyser, at den kraftige vind også vil kunne mærkes søndag.

Ifølge DMI er det sjældent, at Danmark oplever to storme, der passerer så tæt på hinanden, som Dagmar og Egon kommer til at gøre i denne weekend. Fænomenet kaldes for »tvillingestorme«, og siden 1900 er der kun seks andre eksempler.

Hvor Dagmar var en storm, der gav kraftig vind på et lille område, er Egon et større lavtryk, som også kan give kuling og storm i hele Nordsøen, Tyskland, Norge og Sverige.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.