Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er universitetet med de hurtigste studerende

Aalborg Universitet er duksen, når det gælder om at få studerende igennem på normeret tid.

Københavns Universitet (på billedet) er markant dårligere til at få de studerende igennem på normeret tid sammenlignet med Aalborg Universitet. Arkivfoto Free/Københavns Universitet
Københavns Universitet (på billedet) er markant dårligere til at få de studerende igennem på normeret tid sammenlignet med Aalborg Universitet. Arkivfoto Free/Københavns Universitet

Studerer man på Aalborg Universitet, er sandsynligheden for, at man gennemfører sit studie til tiden noget større, end hvis man er indskrevet på eksempelvis Københavns Universitet.

For selv om danske studerende de seneste år har sat læsetempoet op, er der stor forskel på de studerendes tempo fra universitet til universitet, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge et notat fra Danske Universiteter gennemfører tre ud af fire studerende på Aalborg Universitet deres studie på normeret tid. Omvendt er tallet 16,5 procent på Københavns Universitet. På RUC i Roskilde er det blot 13 procent.

Rektor Hanne Leth Andersen fra RUC understreger, at universitetet arbejder på at nedbringe andelen af forsinkede studerende. Men hun mener samtidig, at det er forkert kun at fokusere på at få de studerende hurtigt igennem.

- Den panikagtige fokus, der er på, at alle studerende slet ikke må være forsinkede, mener jeg ikke er klog, siger hun til Jyllands-Posten.

Hanne Leth Andersen forklarer blandt andet, at en stor del af de RUC-studerende har studiejob. Det kan påvirke studietiden.

Ifølge Jyllands-Posten er der en sammenhæng mellem studiejob og forsinkelse.

Gennemsnitligt har studerende, der er forsinkede i mindst to år, en årsløn på omkring 100.000 kroner. Studerende, der gennemfører på normeret tid, har indtægter på 60.000 kroner.

Hos Aalborg Universitet, duksen i denne sammenhæng, kan studiechef Lone Vestergaard ikke konkret sige, hvorfor mange studerende gennemfører studiet til tiden.

- Mit bud er, at det blandt andet handler om studiekultur. Hos os arbejder de studerende i grupper, som betyder, at hvis de falder ud af den gruppe, falder de også ud af det sociale liv, siger hun til avisen.

På Christiansborg har politikerne for nylig vedtaget den såkaldte fremdriftsreform. Den skal sikre, at de studerende bliver hurtigere færdige.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.