Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er myndighedernes gode råd i forbindelse med stormflod

Politiet opfordrer til at oplade telefonerne samt holde yderdøre tætte, inden stormflod rammer dele af landet.

Vandstanden i de indre danske farvande stiger i løbet af onsdag eftermiddag. Den kan blive op mod 1,8 meter højere end normalt. Arkivfoto. Free/Colourbox
Vandstanden i de indre danske farvande stiger i løbet af onsdag eftermiddag. Den kan blive op mod 1,8 meter højere end normalt. Arkivfoto. Free/Colourbox

København. Vandstanden i de indre danske farvande stiger i løbet af eftermiddagen onsdag. Den kan blive op mod 1,8 meter højere end normalt.

Dermed er der risiko for stormflod. Stormflod er oversvømmelse som følge af en ekstrem høj vandstand i havet. Betingelsen for at erklære stormflod er, at den statistisk sker sjældnere end hvert 20. år.

Her er en række gode råd fra politiet til, hvordan du kan forberede dig, inden vandmasserne rammer:

* Myndighederne advarer om, at der kan forekomme strømsvigt i de berørte steder. Derfor råder politiet til at lade telefoner op og have en radio, der kører på batterier.

* Sørg for, at kældervinduer og yderdøre er tætte. Kraftig tape og især sandsække er ideelt til at holde vandet ude ved kældre og skakter.

* Alligevel anbefales det at lægge værdier fra kælderen i vandtætte kasser. Alternativt bør man flytte tingene fra gulvet og til et højere sted.

* Hvis man har dyr tæt på kysten i lavtliggende områder, bør man sikre, at de ikke kommer i fare på grund af vandet.

* Hold hele tiden øje med anvisninger fra myndighederne og medierne.

Kilde: Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.