Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er listen: Det beslaglægger betjente mest af i fængslerne

Det er ikke kun mobiltelefoner, der bliver smuglet ind i landets fængsler. Her er top syv over de ting, politiet fandt i 2014

Tegning: Lars Andersen
Tegning: Lars Andersen

Fem mobiltelefoner om dagen.

Det er, hvad der i gennemsnit bliver fundet og beslaglagt i landets fængsler og arresthuse. Generelt beslaglægges der flere og flere ulovlige ting blandt fangerne.

Torsdag kom der særligt fokus på indsmugling af netop mobiltelefoner, efter Justitsminister Søren Pind (V) oplyste, at fire af de varetægtsfængslede i forbindelse med terrorangrebet i København sidste år, har haft adgang til i alt syv mobiltelefoner i fængslet.

De seneste tal viser, at der i gennemsnit beslægges fem mobiltelefoner om dagen. Tallene er fra 2014, men formand for fængselsforbundet, Kim Østerbye, mener ikke, tallet har ændret sig synderligt siden.

Antallet af beslaglagte mobiltelefoner, stoffer og våben er alle steget fra 2013 til 2014. Tager man det samlede antal fund er det steget med 13 procent fra 2013 til 2014. Kim Østerbye forklarer stigningen med, at man er blevet bedre til at finde og registrere de ulovlige ting blandt fangerne.

Desuden forklarer han, at indsmuglingen af ulovlige ting foregår »med al den fantasi, du overhovedet kan iværksætte«.

»Der smugles ting ind på alle mulige måder. Det kan være via vasketøj, der kommer ind udefra, via besøg af pårørende udefra, og ved at man kaster noget ind. Hver gang vi lukker et hul, så finder de et nyt,« siger han.

Adspurgt om, hvorfor man ikke eksempelvis finder en pakke, der er kastet ind over fængselsmuren, svarer formanden:

»Hvis vi på et lukket fængsel har et udehold, der går og gør rent, så er der en betjent sammen med seks til ni fanger, og betjenten kan ikke se, hvad alle laver på alle tidspunkter. Der er ikke nogen, der kun har til opgave at holde øje med det her, vi har alle sammen et væld af opgaver i dagligdagen.«

Kim Østerbye mener, det vil hjælpe med flere aktioner, hvor en hundefører eksempelvis ransager fangernes celler tidligt om morgenen.

Det er ikke kun mobiltelefoner, der bliver smuglet ind i landets fængsler, viser den seneste årsstatistik fra Kriminalforsorgen for 2014. Her følger top syv over de ting, politiet fandt i 2014:

  • 2.957 cannabis
  • 1.920 mobiltelefoner
  • 469 narko (andet end Cannabis)
  • 159 alkohol
  • 152 stikvåben – alt lige fra en kniv til værktøj der er tilvirket som våben, så det ..
  • 34 slagvåben
  • 7 andre våben

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.