Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er landets bedste hospital

Jyske hospitaler indtager førstepladserne i Dagens Medicins opgørelse over landets bedste hospitaler 2012.

Aarhus Universitetshospital
Aarhus Universitetshospital

Danmarks Bedste Hospital 2012. Det er den ærefulde titel, som for femte år i træk tilfalder Aarhus Universitetshospital.

Det lægefaglige tidsskrift Dagens Medicin står bag kåringen af landets bedste hospitaler baseret på kvalitetstal fra kliniske databaser, undersøgelser af patientoplevelser og en afstemning blandt læserne af tidsskriftet.

Aarhus Universitetshospital indtager med 94,3 point førstepladsen, og dermed er der solid afstand til andenpladsen, som går til Rigshospitalet med 68,1 point.

Aarhus Universitetshospital er bedst inden for 28 ud af 36 specialer, og hospitalet er ikke dårligere rangeret end en tredjeplads i noget speciale overhovedet. Kåringen som landets bedste hospital sker på trods af, at der er store omvæltninger i gang for Aarhus Universitetshospital. Inden for de seneste to år er tre aarhusianske sygehuse fusioneret under navnet Aarhus Universitetshopsital, og fra 2016 samles det hele på én matrikel på markerne ved Skejby.

Aarhusianerne kan også glæde sig over at være landets bedste, når det gælder hjerteområdet. Den prestigefyldte hjertemedicinske afdeling udråbes i undersøgelsen som landets bedste. Det passer som fod i hose med hospitalets plan om at være blandt de førende hjertecentre i verden.

Landets bedste mellemstore hospital er også jysk. Titlen tilfalder Vejle Sygehus, der opnår topkarakterer i 12 specialer, blandt andet inden for kræftområdet. Vejle Sygehus har indgået samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og har som mål at komme i selskab med verdens bedste kræfthospitaler. Og noget tyder på, at målet er inden for rækkevidde. I hvert fald er der topkarakterer, når det gælder behandlingskvalitet og patienttilfredshed på kræftområdet.

Landets bedste mindre hospital er i 2012 Sygehus Vendsyssel. Navnet dækker over landets fire nordligste sygehuse, Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev og Skagen.

Sygehus Vendsyssel er ifølge opgørelsen i Dagens Medicin kommet styrket ud af ti års armtag med nedlæggelser af stillinger, omstruktureringer og øget specialisering. Desuden fremhæves Sygehus Vendsyssels indsats inden for diabetes-behandling, hvor målingerne er strøget til tops.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.