Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Fakta

Her er lærernes reformudspil

Sammenhængende undervisningsforløb

Undervisningens organisering skal nytænkes, så elevernes undervisning organiseres i et sammenhængende forløb uden den traditionelle lektionsopdeling og faste frikvarterer.

Lærere underviser 25 timer om ugen

En sammenhængende undervisningsdag vil stille flere undervisningstimer til rådighed til eleverne. Lærerne er parate til at undervise 25 timer om ugen.

Bedre inklusionsindsats

Et kvalitetsløft af inklusionsindsatsen, hvor fokus rettes mod bedre specialundervisning og kompetenceudvikling af lærerne.

Styrket social indsats

Der skal etableres lektiecaféer på alle skoler, så elever med anden etnisk baggrund end dansk og elever, der kommer fra ikke-uddannelsesstærke hjem, kan få den rigtige støtte og de rigtige udfordringer. Der skal desuden knyttes skole-socialrådgivere til alle skoler.

Åben skole

Skolen skal stå til rådighed for eleverne hele dagen og udvikle børnenes personlige og sociale kompetencer samt uddanne dem til engagerede medborgere i et demokrati.

Øget elevinddragelse

Både i valgfag og i de obligatoriske fag skal muligheden for at bygge på elevernes egne interesseområder styrkes.

Trepartsdrøftelser om efteruddannelse

Der skal igangsættes et trepartsprojekt, hvor lærerne sammen med regeringen og Kommunernes Landsforening skal drøfte, hvordan lærernes deltagelse i efteruddannelse kan styrkes.

Målbare mål

Der skal indgås aftaler om fælles målbare mål for folkeskolen. Det kan eksempelvis være om elevernes læsekompetencer og skolernes inklusionsindsats.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.