Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er Københavns nye overvågningsfly

Et fly af typen Britten-Norman har fået til opgave at sondere det Københavnske luftrum i kølvandet på de bandeoptøjer, som har huseret særligt Nørrebro.

Københavns Politi har lånt et overvågningsfly af Hjemmeværnet, som skal overvåge København i kølvandet på bandekonflikterne. Foto Hjemmeværnet.
Københavns Politi har lånt et overvågningsfly af Hjemmeværnet, som skal overvåge København i kølvandet på bandekonflikterne. Foto Hjemmeværnet.

Københavns Politi har lånt et fly af Hjemmeværnet, som skal varetage tjansen med at overvåge København fra fugleperspektiv. Det er et af en række tiltag, der skal hjælpe med at komme den massive bandekriminalitet til livs, som har hærgett København. Det skriver Ingeniøren.

Flyet som er vist på billedet ovenfor er af typen Britten-Norman, som bliver brugt af Flyverhjemmeværnet til bl.a. at slukke skovbrande og monitorere ulykker og eftersøgninger.

Flyet er udstyret med to 6-cylinders stempelmotorer, som er i stand til at holde flyet i luften i op til seks timer ad gangen, fortæller Ingeniøren.

Det er udstyret med infrarødkameraer, der kan observere om natten og meddele om GPS-positioner.

I den seneste tid har særligt Nørrebro i København været plaget af bandekriminalitet, der har forårsaget at flere personer er blevet skudt heriblandt personer, der angiveligt ikke har haft nogen tilknytning til bandemiljøet.

Københavns Politi har dog ikke ønsket at kommentere, hvordan flyet styrker indsatsen mod bandekriminaliteten, skriver Ingeniøren. Men på Twitter skriver Københavns Politi:

»Støtte fra luften i bandekonflikten er et taktisk værktøj, der understøtter operationen.«

Københavns Politi har torsdag indsat en mobil politistation på Blågårds Plads på Nørrebro, som endnu et tiltag i kampen mod konflikterne.

Nedenstående kort viser flyets rute i søndags, hvor det fremgår, at en rute blev lagt omkring Brøndby ovenpå kampen mellem hjemmeholdet og FCK.

Billedet viser ruten for Københavns Politis overvågningsfly søndag 6. august. Foto Christian Panton Twitter:
Billedet viser ruten for Københavns Politis overvågningsfly søndag 6. august. Foto Christian Panton Twitter:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.