Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er det dyreste stykke Lego nogensinde - Snart kan det blive dit

Lego sender en ny version af det flotte rumfly Tusindårsfalken på markedet 1. oktober.

1. oktober kan man få fingrene i denne her sag. Legos Ultimate Collector Series #75192 – en ny udgave af Tusindårsfalken fra Star Wars. De 7.541 klodser kommer til at koste i omegnen af 7.000 kroner. Foto: Scanpix
1. oktober kan man få fingrene i denne her sag. Legos Ultimate Collector Series #75192 – en ny udgave af Tusindårsfalken fra Star Wars. De 7.541 klodser kommer til at koste i omegnen af 7.000 kroner. Foto: Scanpix

Den måler 84 centimeter i længden og 56 centimeter i bredden.

Og den har hele 7.541 klodser – så man kan ikke lige samle den på en aften.

Lego er klar med en model af Han Solos elskede rumskib og dermed »Star Wars«-seriens mest ikoniske maskine af alle.

Tusindårsfalken spillede en hovedrolle allerede i »Star Wars« fra 1977 og gør det stadig i »The Force Awakens« fra forrige år.

Han Solo i skikkelse af Harrison Ford har så vidt vides vundet det flotte fly fra vennen Lando Calrissian i et lidt indviklet kortspil ved navn sabacc.

Filmhelten bruger det for eksempel til sin farefulde transport af vigtige papirer plus selveste Obi-Wan Kenobi, Luke Skywalker, guldmennesket C-3PO og den støvsugeragtige R2-D2.

Lego har præsenteret verden for Tusindårsfalken før.

En udgave for ti år siden lå i et lignende højt prisleje og er for længst blevet samlerobjekt.

Hvis du aldrig fik pakket din julegave ud dengang, kan den indbringe omkring 30.000 kroner i dag.

Og selv hvis du ikke kunne holde fingrene for dig selv og byggede løs med det samme, gør det ikke noget.

Tusindårsfalken som færdigbygget med fedtfingre og ukurante klistermærker kan i dag afhændes for godt 20.000 kroner.

Syv figurer følger med den nye version. Vi nævner i flæng Chewbacca, prinsesse Leia og C-3PO. Han Solo selv kommer endda i to versioner, altså både som ung og smækker og som mere moden – bare så man kan lege lidt på billederne fra både de oprindelige og de nye film.

Men som enhver fan vil vide: Figurerne er ikke vigtige. Ikke det mindste. Nej.

Vigtige træk er den skjulte blasterkanon, de rektangulære paraboler og det holografiske dejarikspil. Hvortil kommer de nørdede ting.

Selve designet ejer i øvrigt en noget turbulent historie. George Lucas havde forestillet sig noget i retning af en UFO. Filmfolkene sagde okay og fik sig bygget frem til en UFO med impulser fra klassisk raketdesign – hvorpå man stod med noget, der lignede de legendariske Eagles fra »Månebase Alpha« for meget.

Man måtte med andre ord omtænke hele formen fra bunden og fandt så småt frem til den nuværende. Når man ser den i filmene, er der tale om modeller af mange slags - hvoraf den største er halvanden meter lang og den mindste på størrelse med en mønt!

Tusindårsfalken fra Lego vil stå køberen i op mod 7.000 kr. og være i handelen fra søndag 1. oktober.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.