Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er de royales sommertraditioner

Der er faste traditioner i de tre nordiske kongehuse og i den spanske kongefamilie, men de royale ferierer også i udlandet.

Her ses prins Christian, prinsesse Isabella, dronning Margrethe og kronprinsesse Mary på den danske kongefamilies sommerresidens, Gråsten Slot. Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Her ses prins Christian, prinsesse Isabella, dronning Margrethe og kronprinsesse Mary på den danske kongefamilies sommerresidens, Gråsten Slot. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Sommeren er over Danmark, og for mange betyder det også ferietid.

I det danske kongehus er der tradition for, at familien rykker ind på Gråsten Slot i Sønderjylland.

Siden 1935 har Gråsten Slot fungeret som sommerbolig for den danske kongefamilie, hvor dronning Margrethes forældre, kong Frederik IX og dronning Ingrid, overtog brugsretten til slottet.

De øvrige nordiske kongehuse har også faste traditioner for sommeren.

På den anden side af Øresund har den svenske kongefamilie tradition for at opholde sig på Sollidens Slot, som ligger på Sveriges næststørste ø, Öland.

Kronprinsesse Victoria fejrede sidste sommer den officielle del af sin 40-års fødselsdag der.

I det norske kongehus tilbringer kongefamilien noget af sommeren på sommerresidensen på Bygdø Kongsgård nær landets hovedstad, Oslo.

Den spanske kongefamilie plejer at tilbringe noget af sommeren på den spanske ferieø Mallorca, men i år skal prinsesse Leonor og prinsesse Sofia, der er døtre af Spaniens regentpar, kong Felipe og dronning Letizia, tilbringe noget af sommeren på den anden side af Atlanten.

Prinsesse Sofia på 11 og 12-årige prinsesse Leonor, der er landets tronarving, skal nemlig på sommerlejr i USA i en måned.

Det har det spanske kongehus oplyst i en erklæring ifølge Hello! Magazine.

Selv om flere europæiske kongefamilier har sommerresidenser, ferierer de også i udlandet.

I sommeren 2007 var prins Joachim og prinsesse Marie på ferie i Tyrkiet, da prins Joachim friede til prinsessen, som på daværende tidspunkt var borgerlig franskmand.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.