Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her er danskernes ultimative ferieland

Sol og varme både i sommer- og vintersæsonen gør Spanien til danskernes suverænt mest populære feriemål, når kufferten pakkes til længere ferierejser.

ARKIVFOTO. Folk på stranden i Barcelona.
ARKIVFOTO. Folk på stranden i Barcelona.

Spanien er nummer et i mere end fodbold. De spanske solkyster, sangria og tapas er ligesom tidligere år det, som flest danskere søger mod, når kufferten pakkes til mere end fire dages ferie. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Spaniens popularitet skyldes ifølge Spies Rejser, at landet både har en sommer- og vintersæson.

- Spanien har to områder, som drager danske turister. Om sommeren er det Mallorca, og om vinteren er det De Kanariske Øer, som er det tætteste, man kan komme på sol og varme på den årstid, siger kommunikationschef hos Spies Rejser, Torben Andersen.

Han fortæller, at de seneste års uro i Egypten har fået mange vinterturister til at flytte ferien til De Kanariske Øer. Ifølge tal fra Trafikstyrelsen er antallet af chartergæster til Egypten fra 2010 til 2011 faldet med 30 procent, mens Spanien i samme periode har oplevet en stigning på 18 procent. Dermed står De Kanariske Øer for 70 procent af alt charterturisme om vinteren.

Hvis man ser på hele året gik 16 procent af alle lange ferierejser i 2011 til Spanien. Det er næsten dobbelt så mange som til det næstmest foretrukne ferieland, Italien, der stjæler ni procent af de danske turister. Frankrig indtager tredjepladsen med otte procent

Også i år har Spies fløjet mange danske turister ned til Spaniens sol.

- Danskerne rejser efter sol og sommer, og den har man ikke rigtig fået i Danmark i år. Så igen i år er Spanien et af de helt store rejsemål, siger Torben Andersen.

Og det er langtfra gammel charterturisme med grisefester, der møder danskerne i Spanien.

- Grisefesten døde i 1990erne. Man har fjernet mange af de gamle hoteller og satser i stedet på folk, der har penge, fortæller Torben Andersen.

Der er sket et skift fra kvantitetsturisme til kvalitetsturisme, forklarer han. Det gælder for eksempel i Mallorcas største by, Palma, som er blevet en storby med eksklusive hoteller, kvalitetsbutikker og koncerter.

Men selvom Spanien i mange år har været danskernes feriefavorit, skal spanierne ikke strække siestaen for længe.

- Der er en upcoming, der hedder Tyrkiet, så spanierne skal nok holde øje med, hvad der kommer bagfra, siger Torben Andersen.

I 2011 måtte Tyrkiet dog nøjes med at tage imod fem procent af de danske feriegæster.

Fælles for de mest populære feriemål i 2011 er sol og strand. Netop badeferie er ifølge Danmarks Statistik danskernes mest populære ferieform. Badeferien var destination for knap én ud af tre af dem, der pakkede kufferten til mere end fire dages rejse i udlandet i 2011.

Og når kufferten først er pakket, kan det ikke gå hurtigt nok med at kaste sig i bølgerne. I hvert fald vælger to ud af tre den cirka tre timer lange flytur frem for dagslange bil- og togture til feriedestinationen.

Fremme i ferielandet bliver størstedelen af kufferterne pakket ud på et hotel eller et feriecenter fremfor camping og privat indkvartering. Med 58 procent var hotel og feriecenter den foretrukne indkvarteringsform for de lange udlandsrejser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.