Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her bliver snestormen værst

Hele landet kan forvente sne, men nogen steder kan forvente 20 cm, mens andre kun får 5 cm sne. Send dine snebilleder til os.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Den lovede snestorm, der vil ramme Danmark i løbet af søndagen, kommer til at gå værst ud over nord- og østjyderne. Det fortæller vagthavende hos DMI Klaus Larsen.

- Der kan falde op til 20 centimeter sne i nord- og Østjylland. Samtidig så blæser det kraftigt med hård vind til kuling, så der kan forventes kraftig snefyging i de egne. Resten af landet kan se frem til 5-15 centimeter sne siger Klaus Larsen.

Ifølge DMI sner det lige nu en lille smule på Fyn og over store dele af Jylland. De store områder med kraftige snebyger er så småt begyndt at komme ind over det sydvestlige Jylland og vil ramme den nordlige del af landet ved middags tid. Det forventes at det kraftige snevejr vil ramme Bornholm hen på eftermiddagen. Den kraftige vind forventes også at kunne skabe fygning over resten af landet. 

HVORDAN SER DER UD HOS JER? SEND DIT BILLEDE TIL INTERNET@BERLINGSKE.DK - Husk at skrive, hvor I Danmark, billedet er taget.

Man skal dog ikke regne med, at det kraftige snevejr vil blive liggende og give hvid jul d. 24. december.

- Snevejret vil slippe Nordjylland i morgen tidlig, men allerede her i eftermiddag, vil vinden dreje over i sydvest i Syd-og Vestjylland, og nedbøren vil gå over i regn, hvilket vil medføre isglatte veje en overgang. Temperaturerne vil dog i morgen stige til en 2-5 graders varme og samtidig med de regnbyger, der vil ramme store dele af landet, så vil sneen være smeltet de fleste steder. I Nordjylland vil der måske ligge lidt hvidt tilbage, men man skal ikke forvente hvid jul, siger Klaus Larsen.

Vejene er forberedt snestorm

Hos Vejdirektoratet har man intensiveret arbejdet og forberedt sig på det kraftige snevejr.

- Vi har saltet præventivt og ryddet sne de steder, hvor det er nødvendigt. Lige nu ser det fint ud på vejene, hvor det ikke er så intensivt, men vi forventer, at der vil være mest aktivitet mellem klokken 11 og 17, siger Kenneth Krohn Oldgreen fra Vejdirektoratet.

Den kraftige vind, der præger hele landet, har også påvirket trafikken på Storebæltsbroen, hvor man fraråder kørsel med lette køretøjer. Samtidig opfordrer vejdirektoratet til at man kører i god tid, hvis man skal på tværs af landet og holder sig orienteret om trafiksituationen.

- Kør i god tid og tage nogle varme tæpper med, måske noget sjovt til børnene. Og i tilfælde af at man skulle køre i udsatte områder, så er det en god idé at tage en skovl med, hvis man skulle køre fast, siger Kenneth Krohn Oldgreen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.