Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hensynet til flagermus forsinker byggeprojekter

Entreprenører er forpligtet til at tage vidtgående hensyn til sjældne flagermusarter, når de udfører byggeprojekter. Det forsinker ofte byggeprocessen.

Det kan være en tidskrævende affære, hvis du som entreprenør støder på en af de 17 forskellige flagermusarter, når du er i gang med et byggeprojekt. Fordi Danmark har pligt til at beskytte flagermusene, forsinker det ofte byggeprocessen, da der skal tages vidtgående hensyn til de flyvende pattedyr, skriver Politiken.

Da Metroselskabet skulle grave ud til Cityringen på Assistens Kirkegård i 2009, måtte en biolog bruge flere nætter med en flagermusdetektor og tjekke træer for spor af dyrene. Fordi der kun er ganske få måneder, hvor flagermus ikke sover eller yngler, er der et meget lille vindue til at fælde de træer, de lever i.

Men selvom beskyttelsen af flagermusene for alvor er blevet en faktor i byggeprojekter, er der mange private og mindre entreprenører, som ikke tager hensyn til de sjældne flagermus, skriver avisen.

Ifølge Politikens kilder kender mange private og små entreprenører tilsyneladende ikke reglerne, eller også er det udtryk for en modvillige mod at betale for eventuelle undersøgelser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.