Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Henrik Qvortrup bliver vært på mediekritisk radioprogram

Henrik Qvortrup skal være vært for mediekritisk program, samtidig med at han er sigtet i Se og Hør-skandalesag

Henrik Qvortrup skal være medvært i et mediekritisk radioprogram på Radio24syv, selv om han er en af de 12 sigtede i Se og Hør-sagen, der omhandler overvågning af kendte menneskers kreditkort.

Selv lægger Henrik Qvortrup vægt på, at han ikke er tiltalt i sagen, og at han kan gå kritisk til de danske medier, da han står uden for den etablerede mediebranche.

- Meget kan man beskylde mig for, men ikke for at være pot og pande med den etablerede del af den danske mediebranche, og det er måske i virkeligheden det, der er brug for, når der skal laves et mediemagasin, siger han og påpeger, at han på den måde ikke skal pleje egne interesser, og derfor kan udtale sig mere frit.

Henrik Qvortup skal være vært på programmet Q & A sammen med Mikkel Andersson, der har stiftet det satiriske magasin RokokoPosten.

Tidligere har Henrik Qvortrup været chefredaktør på Se og Hør og arbejdet som politisk kommentator på TV 2. Han forlod sit job hos TV 2, da Se og Hør-sagen kom frem i 2014.

Siden da har han været politisk kommentator på Metroxpress og har sit eget politiske talkshow på tv-kanalen DK4.

Hos Radio24syv lægger man vægt på, at Henrik Qvortrup hverken er tiltalt eller dømt i sagen.

- Radio24syv kan grundlæggende godt lide det kontroversielle. Og Henrik Qvortrup er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

- Han er ikke dømt endnu. Hvis der opstår habilitetsproblemer i forhold til Qvortrups rolle i sagen, når den går i gang, så er Mikkel Andersson der til at stille de ubehagelige spørgsmål, siger programchef Mads Brügger til fagbladet Journalisten.

12 personer er sammen med Aller Media sigtet i Se og Hør-sagen. En af de sigtede er en it-medarbejder - kendt som tys-tys-kilden - som blandt andet er mistænkt for at have udnyttet sin adgang til Nets kreditkortsystemer til at indsamle oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Oplysningerne skal han have sendt videre til ugebladet mod betaling.

Programmet Q & A bliver sendt for første gang den 10. juli.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.