Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hedegaard bliver væk fra debat om omskæring

Næstformand i Trykkefrihedsselskabet afviser, at Lars Hedegaard bøjer sig for trusler. PET fraråder ham direkte at deltage, siger Hedegaards svenske kollega.

Lars Hedegaard er blevet frarådet at deltage i aftenens planlagte debatarrangement.
Lars Hedegaard er blevet frarådet at deltage i aftenens planlagte debatarrangement.

Islamkritikeren og debattøren Lars Hedegaard deltager ikke i aftenens planlagte arrangement i Trykkefrihedsselskabet, hvor temaet er omskæring. Årsagen er, at Politiets Efterretningstjeneste, PET, angiveligt har frarådet ham at møde op.

Det oplyser den svenske Ingrid Carlqvist til dr.dk efter at have talt med Lars Hedegaard selv. De to udgiver i fællesskab den islamkritiske ugeavis Dispatch International.

Katrine Winkel Holm, næstformand for Trykkefrihedsselskabet, ser aflysningen som et billede af trusselsniveauet mod Lars Hedegaard, som blev forsøgt skudt af en ukendt gerningsmand tirsdag.

- Det her er ikke et tegn på, at Lars bøjer sig - han følger bare politiets procedure. Han skal heller ikke opsøge et martyrium, og jeg er også helt sikker på, at han vender stærkt tilbage. Men det siger meget om trusselsniveauet, at han ikke kan vise sig til et sådan arrangement. Det er dybt uhyggeligt, siger hun til Berlingske.

Tidligere torsdag rådede Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere operativ chef i PET, Lars Hedegaard til ikke at deltage ved aftenens arrangement.

- Min anbefaling til Lars Hedegaard er: Jeg synes, du skal holde lav profil. Du skal sunde dig og komme dig. Find hurtigst muligt ud af motivet bag drabsforsøget. Og kom så hjem i de trygge rammer, som man formentlig er i gang med at skabe i hans bolig med både ydre og indre sikring, sagde Hans Jørgen Bonnichsen til Berlingske.

Han understregede samtidig, at beslutningen suverænt ville være Lars Hedegaards.

En eventuel deltagelse ville, ifølge Bonnichsen, kræve større sikkerhedsforanstaltninger såsom synligt politi og metaldetektorer ved indgangen til Dansk Forfatterforening, hvor arrangementet bliver holdt. Til- og frakørslen skulle desuden dækkes med såkaldte rysteture, hvor eventuelle forfølgere rystes af, vurderede Bonnichsen.

70-årige Lars Hedegaard blev tirsdag formiddag angrebet ved sin lejlighed på Frederiksberg. Da han åbnede sin hoveddør, trak gerningsmanden, som foregav at være postbud, en pistol og skød hen over Hedegaards hoved, og de to mænd sloges kort.

Da gerningsmanden forsøgte at skyde igen, gik pistolen i baglås eller klikkede. Gerningsmanden flygtede i retningen af Søndermarken og er stadig på fri fod. Politiet er fortsat meget interesseret i oplysninger fra borgere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.