Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hashkunder håner betjente efter rydning af Pusher Street

Politiets kamp for at lukke Pusher Street er håbløs, lyder budskabet fra irriterede hashkøbere.

Københavns Politi er fredag i gang med fjerne hashboder i Pusher Street i Christiania. Der er tale om en større aktion, som muligvis er kulminationen på en næsten fire år lang målrettet indsats mod den organiserede hashhandel. Pusherstreet.
Københavns Politi er fredag i gang med fjerne hashboder i Pusher Street i Christiania. Der er tale om en større aktion, som muligvis er kulminationen på en næsten fire år lang målrettet indsats mod den organiserede hashhandel. Pusherstreet.

»De har lukket hele lortet ned. Der er ikke noget at komme efter,« siger en yngre mand, da han fredag eftermiddag slingrer ud af en af Christianias porte.

På vejen mod fristadens kendte hashgade overbringer flere andre tomhændede kunder det samme budskab.

»Lukket,« hvisker en lidt ældre mand med stort skæg og hvid skjorte.

Fredag middag rykkede flere hundrede kampklædte betjente ind i Pusher Street i en målrettet aktion mod den åbenlyse handel med hash i gaden.

Mindst 17 personer blev anholdt, og allerede i minutterne efter aktionen begyndte de uniformsklædte betjente at brække gadens cirka 30 hashboder ned.

På trods af de lukkede hashboder og fraværet af pushere summer området af liv. Folk ryger hash og hænger ud, mens de hovedrystende overværer politiets nedrivning.

»Neeej, hvor I spilder jeres tid. Om en måned er det oppe at køre igen,« fnyser en ung fyr iført hættetrøje henvendt til cirka ti betjente, der spærrer den ene ende af Pusher Street.

Andre unge mener at have identificeret et par civilklædte betjente, der står blandt en stor gruppe nysgerrige borgere og overværer nedrivningen af hashboderne.

»I er nogle tegninger. Tegninger!,« råber de unge, mens de holder deres telefoner op for at filme de hætte- og shortsklædte betjente.

Siden 2012 har en særlig enhed i Københavns Politi jagtet såvel købere som sælgere og de personer, der importerer hash til Christiania.

Efter fire års arbejde mener politiet nu, at christianitterne kan »indrette det tidligere Pusher Street til et trygt område«. Men den vision synes hverken beboere eller besøgende umiddelbart at tro på.

»Det er helt sikkert, at boderne bliver bygget igen. Klokken 18 i aften kan du købe hash i Pusher Street,« siger en christianit, der i en årrække har levet af at sælge piber, papir og andet udstyr til produktionen af joints.

Christiania-talskvinden Hulda Mader er enig. Hun mener, at myndighedernes kamp mod handel med hash er håbløs - og at politiets arbejde udelukkende er med til at skabe mere utryghed i Pusher Street.

»Salget af hash på Christiania vil fortsætte. Der er så mange penge i det.«

»Men politiets indsats har medført, at alle, der sælger, har besluttet sig for at maskere sig. Det føles fremmed og skræmmende,« siger hun.

 

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.