Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hashbagmænd får 32 års fængsel i historisk sag

Syv mænd er ved Københavns Byret tirsdag kendt skyldige i leverance af 1,7 ton hash til Christiania.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Retssal 60 i byretten i København var tirsdag formiddag fyldt til bristepunktet, da der faldt afgørelse i en af danmarkshistoriens største hashsager, og flere af de tiltaltes venner og familiemedlemmer måtte tage sig til takke med en plads i det tilstødende venteværelse.

Klokken 10.00 læste dommer Jacob Scherfig afgørelsen op: Alle syv tiltalte mænd blev fundet skyldige i den såkaldte leverandørsag, der handler om leverance af 1,7 ton hash til Pusher Street på Christiania. Mændene, der er i alderen 37 til 50 år, blev idømt fængselsstraffe på mellem to og et halvt og syv års fængsel.

Hovedbagmanden, den 45-årige christianit Jesper Ole Jensen, som retten lagde vægt på havde spillet »en central rolle«, var ham, der fik den længste straf for blandt andet at have opbevaret knap 1,5 ton hash, hvoraf godt 500 kilo var blevet videreoverdraget.

Da dommeren læste strafudmålingen op, lagde han ved flere af de tiltalte vægt på, at de tidligere er straffet for lignende kriminalitet.

Mændene blev anholdt under en storstilet politiaktion i marts sidste år sammen med flere end 70 andre personer, som er tiltalt i seks sideløbende straffesager, der alle afgøres i Københavns Byret i løbet af de kommende måneder.

En ottende mand, et kendt ansigt fra rockermiljøet, var også sigtet, men begik selvmord, inden sagen kom for retten.

Dommen blev afsagt af en enig domsmandsret. Da afgørelsen blev læst op, græd flere af kvinderne på tilhørerpladserne, mens de tiltalte selv virkede mere uberørte.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.