Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Har du også undret dig? Derfor er der flag på busserne i dag

Igen i dag har flere busser valgt at hejse det røde-hvide flag. Og igen i dag har det måske skabt en smule undren ved busstoppestederne.

For hvad eller hjem fejrer vi denne gang?

Sidste gang, flagene vejede i vinden foran busserne, var da dronning Margrethe fyldte 76 år 16. april.

Og denne gang er det hendes lillesøsters tur, oplyser Movia ifølge Ekstra Bladet. For dagens helt særlige fødselar er såmænd prinsesse Benedikte, der fylder 72 år.

Det er dog ikke alle busser, der vælger at markere prinsessen, som står som nr. 11 i tronfølgen. Lige under prins Joachim og prinsesse Maries yngste datter Athena. Nogle kredse i landet vælger nemlig kun at flage for regentparret, deres sønner og deres respektive hustruer samt på særlige mærkedage som Danmarks Befrielse 5. maj og Grundlovsdag 5. juni.

Prinsesse Benedikte er Kong Frederik den 9. og Dronning Ingrids næstældste datter. Hun er lillesøster til Dronning Margrethe 2. og storesøster til Dronning Anne-Marie.

I 1968 giftede hun sig med Prins Richard til Sayn-Wittgenstein-Berleburg og beholdt sin titel som Prinsesse til Danmark. Sammen har de tre børn. Prinsessen har beholdt sin plads i tronfølgen og repræsenterer ofte sin storesøster Dronningen ved officielle og halv-officielle lejligheder.

Næste gang man kan se to små flag på nogle af busserne er søndag den 1. maj i anledning af arbejdernes internationale kampdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.