Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Handicappet druknede i spabad - plejer idømt dagbøder

En 61-årig plejer er blevet dømt for grov forsømmelse, efter at en 46-årig handicappet mand druknede i spabad.

Retten i Hjørring har onsdag dømt en plejer for grov forsømmelse, efter at en handicappet mand sidste år druknede i et spabad. Free/Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau/arkiv
Retten i Hjørring har onsdag dømt en plejer for grov forsømmelse, efter at en handicappet mand sidste år druknede i et spabad. Free/Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau/arkiv

En plejer på et bosted i Brønderslev gjorde sig skyldig i grov forsømmelse i tjenesten og uagtsomt manddrab, da en handicappet mand sidste år druknede i sit spabad.

Det har ved Retten i Hjørring onsdag kostet den nu tidligere plejer 10 dagbøder à 500 kroner.

Ved ulykken, der fandt sted 18. marts sidste år, døde en 46-årig stærkt handicappet mand.

Sammen med en anden plejer havde den 61-årige nu dømte gjort manden klar til et bad.

»Efter aftale går den anden plejer så til pause, mens den nu dømte skal blive i mandens lejlighed, mens han er i badet,« fortæller sagens anklager, Torben Kaufmann.

Ifølge reglerne måtte manden ikke efterlades uden opsyn. Alligevel forlod den 61-årige hans lejlighed i fem-otte minutter. Da den anden plejer kommer tilbage efter sin pause, finder hun manden druknet i spabadet.

I retten forklarede den nu dømte, at hun ikke kendte instruksen om, at hun skulle være til stede i lejligheden hele tiden. Men det mener retten, at hun burde have indset.

Under efterforskningen rejste politiet sigtelse mod flere ansatte på bostedet, men det endte med, at kun den 61-årige blev tiltalt i forbindelse med dødsfaldet.

Hun valgte at tænke over, om hun vil anke dommen til Vestre Landsret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.