Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hæstorp: Jeg havde ikke fantasi til at forestille mig det her

Region Hovedstaden har endnu ikke afgjort, om man vil politianmelde de læger, der har ringet flere hundrede gange til akuttelefonen 1813.

Sophie Hæstorp: »Jeg ved, at mange læger har været meget kritiske over for akuttelefonen, men jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, at det vil komme så vidt.«
Sophie Hæstorp: »Jeg ved, at mange læger har været meget kritiske over for akuttelefonen, men jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, at det vil komme så vidt.«

En række læger i hovedstadsområdet risikerer fortsat at få en politianmeldelse på halsen, efter de har ringet flere hundrede gange til den nye akuttelefon i Region Hovedstaden, 1813.

Til Radio 24syv siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), at regionen fortsat overvejer, om man skal melde lægerne til politiet for chikane af akuttelefonen og dens personale.

»Havde det være alarmnummeret 112, de havde ringet og chikaneret, var det uden tvivl blevet meldt til politiet. Men vi hælder mest til at kontakte lægerne personligt for at få dem til at holde op. Det vigtigste er at få det stoppet,« siger Sophie Hæstorp Andernen.

Region Hovedstadens oversigt over opkaldene til 1813 siden åbningen 1. januar viser, at fire læger har ringet ikke færre end 255 gange til akuttelefonen. En enkelt person har ringet 115 gange på blot en time, og dertil kommer flere opkald fra uregistrerede telefoner med taletidskort.

På en lukket Facebook-gruppe har læger opfordret deres kolleger til netop at bruge taletidskort, så de ikke kan spores, når de ringer til akuttelefonen.

Regionrådsformanden er rystet over chikanen.

»Jeg ved, at mange læger har været meget kritiske over for akuttelefonen, men jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, at det vil komme så vidt; at man tyr til at opfordre hinanden til at tage tid fra en akuttelefon, der skal hjælpe syge borgere,« siger Sophie Hæstorp Andersen, der håber, at fremlæggelsen af dokumentationen vil få chikanen til at stoppe.

Hvis ikke det sker, kan det altså ende med en politianmeldelse.

»Hvis vi melder lægerne til politiet, er det også, fordi vi har et ansvar over for de sygeplejersker fra akuttelefonen, der er blevet overfuset og skældt ud af læger, der har ringet for at teste 1813,« siger Sophie Hæstorp Andersen til Radio 24syv.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.